Naten Karartması Anayasa Mahkemesi’nde!

yazar:

kategori: ,

SPK’nın halka arz gelirini izahname dışında kullandığı için para cezası verdiği Naturel Enerji, bu konudaki haberlere erişim engeli kararı aldırmıştı. Paramedya bu yasağı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

SPK’nın ve şirket merkezinin Ankara’da internet sitelerinin de İstanbul’da olmasına rağmen  erişim engelini Rize’den almıştı. Sadece SPK bültenini haberleştiren Paramedya’nın bu yayın yasağını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı. Avukat  Gökçe Yabuloğu, Naten’in aldırdığı erişim engelinin haksız ve basın özğürlüğüne aykırı olduğu gereekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Paramedya Yayın Yönetmeni Remzi Özdemir, haberin sadece SPK bülten açıklamalarından yapıldığını belirterek, “hiç bir hakaret vs bir ifade olmayan bu haberimize Rize’den erişim kararı Naten tarafından alındı. SPK bülteni kamu açıklamasıdır ve bu her zaman haberleştirilir. SPK kararı alınan bu mahkeme yasaktan sonra karartırlılmıştır. Hisse bu cezadan sonra yüzde 30 değer yitirdi. Yayın yasagı gelmeseydi belkide küçük yatırımcılar bu  yasagı ögrenip zarar etmeyeceekti. Biz her türlü hukuk mücadelesini vereceğiz. Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunduk” diye konuştu.