Burak Aksoy

Virmanla Alınan Hissenin Bereketi(!)

yazar:

kategori: ,

Son dönem borsada en çok konuşulan hisselerden birisi olan ve adı piyasadaki bir spekülatörle ortak anılan Gübre Fabrikaları A.Ş. yarattığı fiyat hareketleri ile endeksi de etkilemeye devam ediyor.
SPK’ya yapmış olduğu bedelsiz sermaye artırımı başvurusunun kabul edilmemesi üzerine, üç günde toplamda %30 hissedarlarına değer kaybettiren GÜBRF, borsada gözlerin üzerine çevrilmesine sebep oldu.
Herkes hissenin son üç günlük hareketlerine yoğunlaşmışken, bence sürecin Aralık başından itibaren incelenmesinde fayda var.

Ayın başı itibariyle 14 Aralık tarihine kadar İNFO vasıtasıyla yapılan Yatırım Fonları satışı, Yabancı (!) Aracı kurum olan Citibank taradından karşılanmıştır. Burada Oyak ve Şeker tarafından ortalama 350 TL bedelle yapılan satışların da unutmamak lazım çünkü ilerde bunlara da bakacağım.

Fon satışı Yabancı alımı senaryosu sonrası, 15 Aralık günü Yatırım Fonları virmanla 578.987 lot alım yapıyor ve sonrasında art arda gelen üç günlük %30 düşüş ile o Fon da ciddi zarar etti yada ettirildi.

Şimdi sormak lazım Fonlara virmanla verilen hisselerde Fonlar gondikleniyor mu?
Eeeee OYAK ve ŞEKER’i yazmadın diyenler olacaktır, yakında onu ya da yazacağım. Spot ve valide tarafta GÜBRF’da OYAK, ŞEKER, İNFO ve Yatırım Finansın dansı