Metin Yüksel

Fener Yedek Akçelerle

Ülkemiz nefes alamıyor, nefessiz kalanlar birbirine saldırıyor. Geçim sıkıntısı, piyasalar, gergin ilişkiler, kimi sokakta, kimi maçta, kimi sahada herkes hıncını birbirinden çıkarıyor, hakemler dayak yiyor, küçük yatırımcı dayak yiyor, kadınlar dayak yiyor vs. Zevk aldığımız her şey bir bir ölüyor. Futbol, borsa, eğlence, sosyalleşme.

Bu ruh hali ile oturup, keyifle kalktığım bir maç oldu, maç önü ligin en az gol yiyen takımların dan olan FENERBAHÇE ve KAYSERİSPOR maçıdaki ¾’ lük skor, nefessiz kalan topluma her şeye rağmen eğlenmelisiniz mesajı verdi.

Hakem olayları nedeni ile ZORBAY Küçük almış olduğu her inisiyatif sonucu kulübeyi gözetiyor, sahada futbolcu sayımı yapıyor. İronik ama ruh hali bu, hakem kararına karşı ya kulübeden bir ‘’Atak ya da Sahayı Terkedenler.’’fobisi diyelim,

Maç her zaman ki gibi Fener’in önde baskılı, topa en kısa zaman da sahip ol prensibi ile başladı ve güçlükleri aşmak istiyorsan sıkıştığında, kötü günde kullanacağın ‘’Yedek Akçen’’ olsun ki her zaman ayakta kalasın ilkesinin geçer akçe olarak görüldüğü bir maç oldu.

BATSUAYİ ve CENGİZ bu zor deplasmanda maçın başın da kazandırdıkları gollerle bunu sagladılar. Yedek akçenin ne kadar önemli olduğunu gösterdiler. Özellikle Sermayesi yetersiz büyük spekülatör havasındaki BATSUAYI maçın başın da kaçırdığı %%100’lük gol fırsatı ile,’’ Yan Tahta Spekülatörü’’ izlenimi verse de attığı golle, tahta da tavanlarım dedi.

Kayseri yokluklar takımı, tahtası kapanmış, fon topluyamıyor, tahta el değiştirmiş ama gerçekten kadro kalitesi ile bulunduğu yeri hakeden, pas ve geçiş oyunu ile tehlike yaratan bir ekip, Tahtacısı piyasayı iyi okuyan taktiysen.,Tadiç’e  kademeli baskı yaparak pas trafiği ve koşu yolu imkânı vermeyince Fenerbahçe’nin gol umudu FRED zekâsı oldu. Fred ,Tadiç’in açtığı yollar kapanınca savunma aralarına attığı sürpriz toplarla önemli pozisyonlar yarattı. Çok yönlü ve sürpriz pas trafiği yaratan FRED’in fark yaratan oyunu moral çıtasını o kadar yükseltiyor ki,’’Karanlık Odada ‘’yenen golle dağılan motivasyonu, yine FRED’in hızlı çıkışları ve dönen topları kazanma hızı ile yaratılan gol atakları topladı ve karanlık odada alınan mallar karla elden çıkarılarak 2 farklı moral skoru yeniden yakalandı.

Geleneksel sarsak futbolcu hataları ile dengesi bozulan Fenerbahçe de işlem hataları deger kaybı yaratmaya devam ediyor. Rakibi diri tutuyoror. Savunmanın Sarsak, İkramcı profili ile 3-3’e gelen maçın kader adamı maçtaki 2 penaltıyı da yaptıran CİKU oldu,

Fenerbahcede herkesin aklı Galatasaray maçıda. SAMAN-ZKY aman sakatlanırım diyerek kaçak güreşirken ekran topçusuna dönmüştü.

İsmail hoca artan Kayseri ataklarına rağmen 70.dakika beklemiş ve GS maçın da hiç lazım olmayacak olan MERT’i oyuna soktu. Mert’in’Spastik faulü’’ ile birlikte FRED’in kırmız kart görünce, Fenerbahçe Galatasaray maçına ‘’ brüt takas ‘’cezası ile maça başlayacak, Brüt takasta trader ne yapar konsundu bir stratejisi olmayan İsmail hocanın tek desteği KÜÇÜK YATIRMCI olacak.

’Tahtacı trader’’ ezber bozdukça fırtınalı denizde gemiyi sahile götürecek stratejiler uygular, rakipleri çözdük dediğinde o başka bir stratejiye geçtik diyendir, Fenerde bunu Tahtacı değil, FRED, FERDİ, SAMUEL yaptıla ve hisseyi primli kapattlar. FRED ’siz zor oyun.

Nefes alamıyoruz, boğuluyoruz, ama bu hafta öyle bir 90 dakika var ki, sonucu ne olursa olsun NEFESİNİZ olacak, derbinin keyfini çıkarın kavga eden duygularınızla……….