Burak Aksoy

Aracı Kurumlara Küsen Yatırımcılar!

yazar:

kategori: ,

Borsa İstanbul’da yatırımı olan tüm yatırımcılar neredeyse 15 gündür, toplamda 5-6 hissede olanları izlediler.
Bende merak ettim, yahu şu 15 günde bu hisselerde ne oldu diye bakayım dedim. Tabii ki de önce filme esas oğlanla başladım.
Gübre Fabrikaları A.Ş. ile ilgili olarak daha önce Virmanlı Alınan Hissenin Bereketi isimli yazımda (*) İnfo üzerinden satılan Yatırım Fonu hisseleri ile, Gedik’ten virmanla Yatırım Fonlarına verilen hisselerden bahsetmiştir. 15 Aralık sonrası sürece baktığımda ise karşıma; Gedik, İnfo, Oyak ve bunlara ilave olarak TEB ve Şeker’den satılan ve karşılığında İş Yatırımdan yapılan alımlar çıktı.

Bunlar nedir derken bir de Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (MRGYO)’ya bakayım dedim, ne rastlantıdır ki burada da karşıma İnfo, Oyak satışı ile İş ve Yatırım Fonları alımı çıktı.

Tamam da bundan ne çıkar derseniz, tabii ki MKK kayıtları veya resmi veriler olmadan bu iki hisse için bir şey demek zor ama en azından şöyle bir varsayımda bulunabilirim sanırım;

Genel olarak hangi sebepten olduğu bilinmesinin imkânsız olduğu bir sebeple, İnfo’dan bu iki hissede işlem yapan yatırımcıların bir bölümü birbirinden habersiz olarak, artık bu iki hisse için buradan işlem yapmak istemediklerine karar vermişler.

Bu iki hisse özelinde genel olarak Gedik, Oyak ve İnfo’da hesabı olan yatırımcılar İş’e taşınmışlar ve bu taşınma sürecinde Yatırım Fonları da bu göçte ev sahipliği yapmış.

Peki birbirinden bağımsız olarak işlem yapan yatırımcılar niye bahse konu iki hisse özelinde aracı kurumlara küserek, terki diyar eylediler ve Yatırım Fonları bu denklemin nersinde derseniz, o da elinde MKK verileri olanların cevaplayacağı soru.

Saygılarımla

 

(*) https://www.paramedya.com.tr/devami/95055/virmanla-alinan-hissenin-bereketi/