Yılbaşı Hediyesi Olarak İş Akdi Fesih Zarfı Alan Bankacı!

İsf;

Geceden kalmak böyle bir şey, hangi geceden kaldığınızı unutuyorsunuz birbirine girmiş durumda tek bildiğim iki üç gün öncesi yeni yıla girmekti. Belki de önceki gecelerden kalma sebebi bu olabilir. Yılbaşı ağacının altı kutularla dolu bir de zarf var o da nerden çıktı sanırım karışmış oğlum getiriyor, bakar mısın bu ne diyerek!

Hay aksilik kafamız o kadar karışık ki isf diye geçer iş akdim fesih yazısı onu da hediyelerin içine koymuşum. Böyle şey olur mu? diyor eşim kocaman kocaman markalar yıl başında üstelik pazar günü isf yapar mı? böyle şey olur mu diyor tekrar, elimde yazı ne diyeceğimi bilemiyorum. Sahiden böyle şey olmaz diyerek geri vereceğim ama muhatap yok; herkes yılbaşı kutluyor bense elindeki zarfın hediye zarfı olmadığını oğluma anlatmaya çalışıyorum.

Ben bankada çalışmam diyor; ders çalışırım bankada çalışmam diyor. Daha 9 yaşında bunları nerden öğrendi diye soruyorum kendime. Oysa yılbaşı toplantısında bu yıl farklı olacak demişlerdi değişimdi gündem ve değişim değişmeden yılın son günü pazar olmasına rağmen devam etti! İlk bizden başladı değişim değişiyorum. Ben elimde zarf Noel babanın gerçek olmadığını anlatıyorum oğluma. Bir okuyucu arıyor hikaye mi yazıyorsun? diye soruyor oysa hayatımız hikaye diyorum. Beğenmiyor yazdıklarımı.

Ben de beğenmiyorum yazdıklarımı, okuyanlar da memnun değil iyi de bunları yaşıyoruz ben de memnun değilim olanlardan yazılanlardan. Sadece oğluma ne diyeceğim! Yılın son günü Noel hediyelerinin içinde unutulan zarfı unutmadan bana ulaştıranların hayatlarını seyrediyorum değişimi görüyorum. Kutlamalar devam ediyor değişim başlamış. Yılın son günü başlangıç demek ben de başlamak için zarfımı aldım.

Eşim kırmızı kazak almış ne oldu beğenmedin mi? diyor. Artık siyah yok, sokakta bütün erkekler siyah giyiniyor diyor eşim. Üstümde kırmızı kazakla fotoğraf çektiriyorum yüzüm beyaz çıkmış kırmızı ve beyazı seviyorum bayrağımızın renkleri olmasından hep severim. Bu yıl çok farklı olacak kırmızı kazağımla zarfı katlayıp cebime koyuyorum isf’de imzası olanlar kutlama yapıyor hepsi arkadaşım çok mutlular. Yaşasın yeni yıl ve kırmızı kazağım.

Değişim başladı ilk ben değiştim sıra diğer değişimlerde artık sokaklarda siyah giyen görmeyeceğiz. Yüzünüzü diğer tarafa çevirmek bile değişim demek.

Yüzümü güneşe çeviriyorum paramedya yöneticileri arıyor ne bu şimdi bu kısa hikaye de nerden çıktı diyorlar. Kimseyi memnun edemeyeceğimi biliyorum kırmızı kazağımla ben mutluyum değişim başladı yeni bir yıl umut dolu. Para medyada değişiyor ödül alıp ödül veriyor artık her gün takipçi sayısı artıyor.

Maç seyretmek için televizyon açıyorum başka bir maç seyrediyorum yaşasın değişim. Değişiyoruz daha renkli oluyoruz; lacivertler kırmızıyla karışmış sarıda birleşmişler yeni yıl iyi geliyor hepimizin ihtiyacı olan umutla geliyor.

Asgari ücret arttı diyor Emre berberim çırağı işten çıkarmak zorundayım diyor iki kişiyi dükkan kaldırmıyor ikinci ayda işten çıkaracağımı söyledim o da şimdiden iş baksın diyor küçük esnaf Emre. Büyük markaların hediyelerini açarken yıl başı diye küçük zarf düşüyor bizlere yılın son ve ilk gününde, değişim başlamıştı oysa yeni genel müdürün haberi olsa olmazdı böyle biliyorum. Olmaz böyle der ama haberi olmuyor onunda biliyorum, birlikte kayak merkezinden kardan adamın burnu için havuç arıyoruz şimdi benden duyması da hoş olmayacak …

Umarım sevgili yılın son günü İSF yapanlarda kardan adam yapacak vakti bulurlar çok çalışıyorlar yılın son günü adam atmak için…

Akşamdan kalma bir kedi geliyor beni balıkçı sanıyor…gel de anlat şimdi kediye laf anlatmak çok zor izninizle işlerim var yıl başladı…

Neyse ki umutlarımızı zarflara koyamıyorlar …

Ertugrul SADIKOĞLU