HEDEF BASKISI MECLİS’E TAŞINDI

yazar:

kategori:

Bankaların personeline verdiği ve her ay daha da artan hedef baskısı eski bir banka genel müdürü olan Aydın Ayaydın tarafından TBMM gündemine taşındı. Bankacıların gözü şimdi Meclis’te..
Hedef baskısından bunalan bankacıların sesini artık siyasiler de duymaya başladı.
CHP İstanbul Millet Vekili Aydın Ayaydın, 200 bin bankacının son dönemde yaşadığı mobbing ve hedef baskısı olayını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı.
Kendisi de eski bir bankacı olan Ayaydın, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yanıtlaması isteği ile bir soru önergesi verildi.
Aydın Ayaydın bu soru önergesi ile ilgili olarak www.ParaMedya.com’a yaptığı özel açıklamasında,  bankaların karlılık hırsıyla bankaların çalışanlarını baskı altında tuttuğunu ve kanuni sınırların üstünde güç şartlarda çalıştırdığını ifade etti.
AİLE FACİSI YAŞANIYOR
Ayaydın, bir bankacı olarak bugün Türkiye’de büyük bir sorunun yaşandığını dile getirerek, “banka çalışanlarının adeta psikolojisi bozulmuştur. Aile hayatları bu yogun tempo karşısında bozuldu. Son dönemde mesai saatleri konusunda da büyük ihlaller var”dedi.
Aydın ayaydın, bankacıların sorunlarını Meclis’te dile getirmeye devam edeceğini de bildirdi.
ÖNEMLİ BİR ADIM
Son beş yıldır bankacıların hedef baskısı nedeniyle büyük bir psikolojik taciz altında olduklarını belirten banka çalışanları ilk kez konunun bir siyasi tarafından ele alınıp Meclis gündemine alınmasını olumlu bir gelişme olarak görüyorlar.

Facebook