HSBC TÜRKİYE’DE KALMAK İÇİN ŞART KOŞTU

yazar:

kategori:

Son dönemde bankacılık sektöründeki daralma ile Türkiye’den geri çıkma planı yapan HSBC, kalmak için şartlarını açıkladı. İşte 5 bin 700 çalışanın kaderini belirleyecek şartlar:
HSBC Ceo’su Stuart Gulliver’in Türkiye’yi dört sorunlu ülke arasına koyarak “bu ülkeden çıkabilir” açıklamasının yankıları sürüyor. HSBC’nin Türkiye’den çıkma kararı bankacılık piyasası için oldukça şaşırtıcı oldu. Zira, bir süre öncesine kadar yabancılar Türkiye’de banka almak için çaba harcarken şimdi çıkmak istiyorlardı.
Türkiye’de bireysel anlamda daralmayı ilk gören Citibank oldu ve bireysel varlıklarını Denizbank’a satarak çıktı. Denizbank’ın ise bu satıştan beklediğini bulamadığı bankacılık piyasasında konuşuluyor.
5 BİN 700 İŞSİZ
HSBC’nin Türkiye’den çıkması ile birlikte 5 bin 700 çalışanı da bir anda işsiz kalacak. Bu işsizlik rakamı bile Türkiye üzerinde adeta tehdit gibi bir olay. 
HSBC Türkiye’den çıkmamak için tek şartı var. O koşulda 2014 yılında 40 milyon lira olan  zararı kapatarak karlı bir bilançoya geçmek.
Bankanın Kurumsal ve Ticari Bankacılık Bölümü Genel Müdürü Virma Sökmen, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, kurumsal ve ticaride yüzde 20 büyümeyi hedeflediklerini , yeni politikalarla bu zararı kapatarak 2015 yılında kara geçeceklerini öne sürdü. 
Sökmen,Türkiye operasyonu için bankanın tüm yöneticilerinin durmaksızın müşteri ziyareti yaptıklarını belirterek “40 milyon zarar çok sayılmaz. Belki global HSBC yönetimi kararından vazgeçer ya  da satış karırı alır da 5 bin 700 çalışan için zor günler başlamaz”dedi.

Facebook