Metin Yüksel

Patron Konuştu, Fener Zorlandı

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki ‘’stres savaş’ları’’ şampiyonu belirleyecek. Stres topu bir Galatasaray’da bir Fener’de ama Galatasaray’ın bir avantajı var, Fenerbahçe’nin kendi kendini imha yeteneği. Ali başkan ne oldu ise böyle bir maç öncesi “Haziran’da görevi bırakacağını’’ açıkladı. Böylesine kritik bir maç öncesi 11 milyar dolar borç açıklanmışken, neyin nesi bu açıklama? Bunun takım üzerinde yaratacağı etki hesaplanmadan bu mesajın anlamı ne?

‘’Yoğunlaşma Riskini ‘’ oyunun kaderini değiştirecek ‘’Kadro Genişliğini’’ bozan işlemler.

Fenerbahçe’nin müthiş baslı yediği bir maç. Antalyaspor önde ve özellikle merkez baskı ile Fenerbahçe’nin 3.cü bölgeye geçmesini engellerken temaslı, sert ve ‘’Görünmeyen Faullerle’’ Fenerbahçe’nin atak girişimlerini engellerken, Ferdi’nin bölgesine uyguladığı kademeli savunma ile gol yıllarını tıkadı. Hatta Ferdi savunma çıkışlarında önemli birkaç top kaybedince  ‘’limitleri” yeterli olmasa ‘’Margin Call’’ yiyebilirdi.

FRED olmayınca adam eksiltemeyen Fenerbahçe orta sahası önemli top kayıpları yaşadı. Fred olmayınca aslında ‘’hücum aklı’’ kayboluyor. Tadiç, Çeko ve Samanz-ky’nin performansı düşüyor.

Özellikle, Fenerbahçe’nin sniperlarından Samanz-ky ‘nin ilk top kontrolündeki ‘’Ayar bozukluğu’’ önemli açı kayıplarına neden olmakta ve ‘’Şut performansını’’ düşürmekte, buda erken gol bulmasına engel olmaktadır.

Çeko, Fred’in yokluğunda ofansif pasör rolünü fiziksel düşüklüğüne rağmen başarı ile yapınca Fenerbahçe’nin diğer önemli sniper’ı CENGİZ devreye girip, hisseyi tavana taşıdı. Yabancı yatırımcı için tanınan süre dün doldu, portföye önemli katkı sağlaması gereken KRUNİÇ anlaşılan portföyünün tamamını değildi bir kısmını getirmiş henüz piyasayı test eden yatırımcı rolünde. Hisseye katkısı yok, umarım bütün portföyü ile alışa destek olur. Stresi artık ‘’imkânsız açı golleri’’ yenecek, geçen hafta GALATASARAY ‘da BARIŞ, bu hafta FENERBAHÇE ’de CENGİZ Hisseyi yeşillendirdi.

Futbol IQ ’sü yüksek olan SERGEN hoca ile yükselişe geçen ANTALYASPOR ’un yükselen grafiği yanın da önde baskılı, hamleli ve adam eksilten orta sahası konsantrasyon kaybı yaşayan Fenerbahçe’ye zorluklar yaşattı.

ANTALYASPOR ’un oyununa gölge düşmesin, ama zemin hiç yakışmadı turizm cennetine.

Sahadaki futbolu strateji ya da fiziksel güç yerine ‘’serseri top’’ mağlubiyetleri belirledikçe, takımlarımızın futbol yatırımları negatif getiri ile sonuçlanacak.

Futbol sürprizleri sever ama bunu kötü saha belirlemesin.