Akbank patronu Suzan Sabancı

Parasını Akbank’ta mevduata değil bankanın hissesine yatıran yüzde 200 kazandı

Yabancıların ilgisi Akbank hisse senedinin enflasyonun çok üstünde kazandırmasına neden oldu. Parasını Akbank’ta mevduata değil de bankanın hisse senedine yatıranlar yüzde 201 oranında kazandı.

PARASINI AKBANK’A YATIRAN KAZANDI

Akbank hisse senedi son bir yılda yüzde 201 oranında arttı. Son bir yılda enflasyonun yüzde 64 gerçekleştiği dikkatee alındığında parasını Akbank hisse senedine yatıranlar tüm yatırım araçlarından daha fazla kazandı. Akbank,yılbaşından bu yana ise yüzde 19 kazandırdı.

MEVDUATA YATIRAN KAYBETTİ!

Akbank hisse senedindeki bu rekor kazanç yatırımcısına enflasyonun çok üstünde getiri saglarken, aynı bankada parasını mevduatta tutanlar ortalama yüzde 45 kazandı. Enflasyonun yüzde 65 olduğu ülkede mevduat müşterisi parasının değerini koruyamaz iken Akbank hisse senedine yatıranlar büyük kazanç sagladı.

YABANCI AKBANK HİSSESİNİ UÇURDU

Son dönemde bilançosu ile dikkatleri çeken Akbank yabancı yatırımcıların gözdesi oldu.  Son 2 günde yabancı alımları Akbank’ta yeniden yoğunlaştı. Son 2 günde yaklaşık 26 milyon lot Akbank hisse senedi alan yabancılar, bu hissedeki alımlarıyla endeksi de yukarı taşıyor.

Yılbaşından bu yana Akbank hisse senedinde yabancılar yaklaşık 200 milyon lot alım yaptı. Alımların yüzde 70’lik bir bölümünü Citibank  Yabancı yaptı. Bu kurumun takasında Akbank hisse senedi 130 milyon lot arttı.

Yine Deutsche Bank  ise 41 milyon lot alım yaptı. TEB takasına ise yaklaşık 10 milyon lot Akbank hissesi girdi.

SON İKİ GÜNDE 25 MİLYON

Öte yandan Akbank hisse senedinde son 2 günde yabancılar yaklaşık 25 milyon lot alım yaptı.

Akbank hissesinde yabancılar yaklaşık 200 milyon lotluk alım yaptı
Akbank hissesinde yabancılar yaklaşık 200 milyon lotluk alım yaptı