Halka arz heyecanını ateşledi! 11 günde 11 tavan yaptı!

yazar:

kategori: ,

İlginin azalması ve şirketlere az talep gelmesi nedeniye SPK tarafından  ara verilen ve bu ay yeniden başlayan halka arzlar eski günlerdeki gibi heyecan yaratmaya başladı. SPK şubat ayında 7 şirketin halka arzını onayladığını duyurdu. Yılın sonlarına doğru sert düşen halka arz endeksi ise yılbaşından bu yana yüzde 50’ye yakın yükseldi.

Son haftalarda yeniden ivmelenen Borsa İstanbul’da halka arz furyası kaldığı yerden devam ediyor. Ocak ayında hiçbir halka arza onay vermeyen Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) şubat ayına hızlı girdi.

Son açıklanan Artemis Halı ve Mogan Enerji halka arzlarıyla birlikte şubat ayında 7 şirketin halka arzına onay verilmiş oldu. 2023’ün sonlarında ilginin azaldığı halka arzlar yeniden yatırımcıların dikkatini çekmeye başladı. Yılın son aylarında 73 bin 300 puanlara kadar düşen halka arz endeksi yeni yılla birlikte hızla yükselerek 118 bin 500 puanı geçti. Böylece halka arz endeksi yılbaşından bu yana yüzde 50’ye yakın değer kazanmış oldu.

YENİ REKOR GELEBİLİR

Öte yandan geçtiğimiz hafta halka arzı gerçekleşen Pasifik Teknoloji şirketinin halka arzı borsada yeni rekora koşuyor. Şirketin hissee senedi bu sabahta tavan açtı. Böylece borsada açıldığı günden bu yana toplam 11 senas tavan olmuş oldu. Senet 99.5 TL ile tavan alıştan işlem görüyor.