Ertuğrul Sadıkoğlu Yazdı: Kadını Tanımak!

Kadınlar hakkında ne yazılabilir ki! Ya da ne çok şey yazılabilir. Bir kadınla konuşuyorum “ siz erkekler basitsiniz” diyor “biz öyle değiliz” diyor ardından! Bir kadınla tartışılmayacağını çok iyi bilirim, çok küçük yaşlarda öğrendim Kadınlar hep haklılar, tartışmam tartışma olacaksa da ben olmam. Hemen bavulumu toplar bir pencere bulurum kaçacak! Kadınlar hep haklıdırlar çok iyi bilirim.

Kadınsız kasabalarda çok yaşadım, sokaklarının sadece erkeklerle dolu olduğu, kadınları hiç görmediğiniz yerlerdi, Kadının ışık demek olduğunu çok küçük yaşlarda öğrendim. Aydınlatan onlardı şehri, evleri, erkekleri aydınlatan hep kadınlardı. Siyah giyinen erkeklerin sokakları periler aydınlattığına çok şahit oldum.

Renkli adımları attıklarında; kara kafaların onlarla nasıl hareket ettiğine çok kez şahit oldum kadın demek renk demekti, çok küçük yaşta öğrendim.

Kadınlar gördüm koca çocuklarını kucaklayıp sırtlayan kadınlar, hiç usanmadan çocuk taşıyan kadınlar gördüm. Çok küçük yaşlarda öğrendim, kadın demenin kuvvet demek olduğunu, güçlünün kim olduğunu çok küçük yaşlarda öğrendim…

Sabah işe en erken gelenleri, en geç çıkan kadınları gördüm, evde de mesailerinin devam ettiğine çok şahit oldum sabrın ne demek olduğunu öğreten kadınları tanıdım.

Kabadayı kadınlar, kendini ateşe atan, kimseden korkmayan kadınlar gördüm.

Her gün yılmadan saatlerce hedefleri için çalışan kadınlar tanıdım. Asla hedeflerinden kopmadan çalışan kadınlar tanıdım.

Dua eden kadınlar tanıdım; her sabah evden gidenleri için salimen dönsün diye dua edenlerin duaları arasından geçtim. Belki o duaların bana da faydası olur diye okunan duaların parçası olmak için çalıştım. İnancın ne demek olduğunu öğreten kadınlar tanıdım.

Çok içmenin marifet sayılmadığı sofralarda; az içen kadınlar tanıdım.

Denizin dibine dalan da, gökyüzünde uçan da kadınlar tanıdım.

Günlerce uykusuz kalabilen kadınlar tanıdım; şifa için günlerce uykusuz kalabilen bunu nasıl yaptığını anlayamadığım kadınlar.

Bir topun yere değmemesi için uğraşan kadınlar gördüm hepimizi tek yürek yapan yürekli kadınlar tanıdım. Heykeli dikilen kadınlar.

Kendi takısını kendi yapan kadınlar tanıdım kimseye ihtiyacı olmayan ayaklarının üstünde duran bütün yükleri taşıyan kadınlar.

Kadınlar iyi ki hayatımızdalar. Varlar ve var ediyorlar…

Her gün kedi hedefleri için saatlerce yorulmadan koşturan, yaptığı işe çok emek veren; milli formaya kadar uzanan ve hala koşturan başta kızım Elif olmak üzere; hayatımızdaki bütün kadınların günü kutlu olsun!

İyi ki varlar!

C.Ertugrul SADIKOĞLU