Büyük kulüpte “kadınlar” adına değişim rüzgarı esiyor

Türkiye’nin en eski kulübü olan büyük kulüp 24 Mart’da Genel Kurul’a giderek yeni yönetimini belirleyecek. 882’de temelleri atılan ve Türkiye’de sosyal kulüp misyonunu ilk oturtan, bu kapsamda birçok sosyal derneğin kuruluşuna öncülük eden Büyük Kulüp, yeni seçimde de de iddialı hedeflere sahip adayların yarışına tanıklık edecek. Kadın- erkek eşit yönetim yapısı kuran başkan adayı Talat Yılmaz, “Öncü Büyük Kulüp, Önce Büyük Kulüp” sloganı ile başlattğı seçim çalışmasında eşitlikçi, vizyoner ve yine Türkiye’de sosyal kulüp ve dernekçilikte öncülüğü üstlenecek, spor kulüpleri ve çağdaş yapısı ile fark yaratacak bir kulüp için çalıştıklarını belirtti.
Başkan adaylarından Talat yılmaz, yaptığı değerlendirmede, Büyük Kulüp’ün sosyal bir dernek olmanın çok ötesinde, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş ve demokratik bir ortamda yüzyılı aşkın süredir çok önemli toplumsal görevlerini üstlendiğini vurguluyarak, şu değerlendirmeyi yaptı: “

Büyük kulüp misyonu gereği öncü bir vizyon üstlenmiştir. 21. Yüzyıla geldiğimizde kadın ve erkek oranındaki eşitlik, üyelerimizdeki genç ve dinamik yapı bize kulübün de daha yenilikçi ve çevik bir yapıya kavuşması gerektiğini gösteriyor. Özellikle yapımızda bulunan yüzme havuzu, tenis kortları ile bir spor merkezi konmunda da bulunan kulübün deniz kenarında yer alan lokasyonu bu gün yaklaşım 9000 üye ile bize özellikle üyelerimizin çocukkları geleceğimizi kuracak nesiller için görev yüklüyor. Biz kadın erkek oranı ve yaş dağılımında kulübün üye yapısını temsil eden yönetie aday bir takım olarak öncelikle kulüp üyelerimiz ve ailelerine bu imkanlarımızı daha profosyenel ve güvenli spdrun adresi olarak sunmak için plan yapıyoruz.
Elbette büyüyen kulübün fiziki koşullarının artırılması, ek yapılaşma için mimarlar ile çalışacak ve çöçüm üreteceğiz. Yönetime gelerek; Büyük Kulüb’ün Türkiye’de kadın- erkek eşitliği ile temsil edilen, tenis, yüzme,yelken gibi alanlarda kurulacak spor kulüpleri, eğitimleri ile gençleri spora teşvik eden, briç gibi önemli beyin sporarında Dünya müsabakalarına ev sahipliği yapan Türkiye’nin öncü kulübü olma vizyonunda daha da ileriye taşımayı nedefliyoruz. “”Öncü Büyük Kulüp, Önce Büyük Kulüp” diyerek tüm kulüp üyelerini ve özellikle kadınlarımızın kendileri ve çocukları için en güvenli, huzurlu ve vizon katacak gelişmeleri içine alan bir külup için oy vermeye gelmeleri çağrısı yapmak istiyorum.

Didem arguden