BANKA O ÜCRETİ GERİ ÖDÜYOR

yazar:

kategori:

BDDK’nın müşteri odaklı incelemelirde haksız yere alındığı belirlenen binlerce lira müşteri hesaplarına sesiz sedasız geri iade ediliyor. 
Geçtiğimiz yıl bankaların bireysel tüketicilerden alınacak olan masrafları belirlemesine karşılık bazı bankalar ve şubelerin müşterilerinden kafalarına göre ücret aldığı belirlendi. BDDK’nın müşteri odaklı yaptığı incelemede binlerce şüpheli masraf tespit edilmişti.
Bankalara verilen süre içerisinde bu hesaplardan kesilen ücretlerin gerekli izahı istenmişti. Şubeler bu izahı yapmasına karşılık yine de bazı bankalarda binlerce haksız ücret tahsili tesbit edildi. BDDK’nın daha talebi olmadan bankalar sorun yaşanmaması için 50 lira ile 3 bin lira arasında değişen ücretleri sesiz sedasız müşteri hesaplarına iade etti.
BDDK yetkilileri, müşteri hesaplarından alınan ücretlere dair incelemelerin süreceğini belitiyorlar.
FAİZ DIŞI GELİR DÜŞÜYOR
Gerek BDDK’nın gerekse yasal düzenlemelerin getirdiği zorluklar banka şubelerinin faiz dışı gelirlerinde büyük düşüşe neden oldu. Bankacılık hizmet geliri adı verilen bu gelir kalemi yüzde 90’a yakın kaldırılmış oldu. Bu da şube karlılıklarında düşüşe neden oluyor.

Facebook