MOBBİNG MAĞDURUNUN GİZLİ KORKUSU!

yazar:

kategori:

Hedef baskısı adeta mobbinge dönüştü. Bu nedenle ruh sağlığı bozulan bankacılar, “psikiyatrik raporları”nı işyerinden gizlemek zorunda kalıyorlar. Mobbingle Mücadele Derneği Başkanı Gün, “bu belgeyi almaktan korkmayın. Siz ruh hastası değilsiniz”dedi.
Hedef baskısı nedeniyle mobbinge uğrayan bankacılar, bozulan psikolojileri nedeniyle hastanelerin psikiyatri servislerini adeta doldurmaya başladılar.  Ancak bankacıların, psikiyatrisler tarafından verilen istirahat raporunu “ruh hastası gösterilmek“korkusu ile vermedikleri öne sürülüyor.
Mobbing ile mücadelede önemli rolü bulunan Mobbingle Mücadele Dernegi Genel Başkanı Hüseyin Gün, bu olayı doğrulayarak, “Malesef son iki yıldır ağır mobbing baskısı altında rahatsızlanan bankacılar bu durumu gizlemek zorunda kalıyorlar” dedi.
Hüseyin Gün, www.ParaMedya.com‘a yaptığı özel açıklamasında, mobbing nedeniyle hastalanan bankacıların kesinlikle bunu psikiyatristelreden alınan bir raporla belgelemelerini istedi. Gün bu konuda şunları söyledi:
Bu raporu alırken insanlarımızın kafası karışık. Bu raporu almak ruh hastalığı değil. Ruh hastalığı başka bir şey bu tür iş yeri sorunlarıyla gelen dışsal etkenlerle ve kişide genel durum bozukluğu yaratan olay farklıdır.
Mesela bir şizofreni tamamen kalıtımsal bir hastalıktır. Oysa mobbing nedeniyle psikoloji bozulmak çok farklıdır. Mobbing cinsel tacizden dört kat daha fazla psikolojik bozulmaya etki ediyor.  Çünkü cinsel taciz bir kez olur biter. Sonuçta kişi bağırıyor cağırıyor kurtuluyor. Mobbign yavaş yavaş yapılıyor ve kişiyi çıldırma noktasına getiriyor. İşte o raporda bunun delili oluyor.”

HUKUKÇULAR NE DİYOR?
Psikolojisi bozulduğu için doktora giden ve rapor alan kişinin bu raporu iş yerine vermekten korkmasını normal bulan hukukçular, “Eğer mobbing nedeniyle bir kişi psikolojik tedavi görüyorsa mutlaka bunu belgelemeli. Bu belge en önemli delil niteliğindedir. İş yerine bu belgeyi vermek istemese bile farklı bir doktordan farklı nitelikte bir rapor alsınlar ancak o belgeyi saklasınlar. Çünkü bu işverene karşı en etkili mobbing delilidir ve tazminat gerektirir.”diyorlar.