Metin Yüksel

Yatırımcıya UŞAK Muamelesi!

2.4.2024 Tarihinde UŞAK SERAMİK Olağanüstü genel kurul yaptı, mevcut yönetimin imza yetkisine 3 gün kala yapılan bir genel kurul,hukuken her şirket belli hallerde olağanüstü gene kurul yapar, ancak sosyal medyadan izlediğimiz kadar şirket hisselerini toplamış ve şirket yönetimini değiştirmek isteyenler var, durum böyle olunca ‘’hukuki’’yorumdan ziyade ‘’niyet okumaya’’dayalı analiz yapmak elzem oldu.

Halka Açık bir şirket açısından ‘’Şirket Ele geçirme’’ riskine karşı temel korunma egzersizi ‘hisse toplamaktır,hukukta keyfiyet yaratmamaktır,IŞIKLAR Holdign örneğinde belirttik esas sözleşme imtiyaz tanımasa da ‘’uygulama imtiyazları’’ile yatırmcı kapı önüne atılmaktadır.’’Azınlık Ortak’’ olarak,Paranızı mevduatta tutmayi tabi ki daha avantajlı bulacaksın ,ama hem masraf etmeyim hem yasayı kendime göre yontuyum olmaz.

Oysa bilinir ki şirket ele geçirme operasyonları’’ firma değerini’’ olumlu etkiler ve yatırımcısına önemli kazançlar sağlar,

Azınlık ortak olacaksın hâkim ortak hakları ile hareket edeceksin, bugün yabancı yatrımcı diyenler sorunun  sebebini yasal düzenlemelerin yaratıgı ‘’güvensizlikte arasınalar

Kim şirketi ele geçirme gayreti için de bilemem, derdimiz şahıslar değil , yatırımcının kalbini soğutan uygulamaların dur durak bilmemesi.

Gelelim genel kurula,’’Yatrımcı İradesini Yanıltma operasyonu’ ’gündem ilan ediyorsunuz, gündem de YK seçimi yok,bayramlama olmayacak.

KAP’ta bunu okuyan, amacı siz seçtirmemek olan’’UŞAKSEVER yatırmcı’’ yatırımcı gelir mi?

Gelmez,tabiki

’Kandırma imtiyazı’’ yani ben bunu böyle okudum benden fazlada oy hakkın olsa bu durakta ineceksi tavrı, cezasız kalan tavır.Git derdini kadıya anlat tavrı.

Genel kurul başlar,İstiklal marşı okunur, ‘’Ulvi ortamda’’ akıllarına gelir.HOPPPP  bağımsız üye NURİ USLU istifa eder(Doktor raporu sunmadan) ,yerine Şakir ERCAN GÜL atanır. Ve mev-vcut üyelerle 3 yıllık kontrat yapılır.

Bayram deyil seyran değil eniştem beni niye öptü. Şark kurnazlığı,

20 gün önce Gündeme YK üyeleri secimi koyamayacak kadar akıllar karışık ,yoksa kötü bir niyet yok.

Niye mi bu istifa,olağanüstü genel kurul da madde koydurma gerekçeleri içinde hayata geçecek tek madde.KAP’ la kandırdın, genel kurul da çalım attın;90’a taktın, ama  maç bitmedi.GOL averajı sagladın.

Nolcak şimdi olağan genel kurulda gündemde YK maddesi olmayacak,divan başkanı ahbaplardan seçilecek ,o da gündemen madde koydurmayı engelleyecek falan falan

İmtiyaz koy

Koyamadınsa yatırımcıya koy

Şirket değeri kimin umrunda

Para lazım olunca hisse sat

Bedelli yaoınca SABESTİAN’ı çagır

Parayı alınca şirkete koy,

Sonra niye yabancı gelmiyor diye agla

Hani ‘’imtiyaz’a dönüştürme işi,

%28 azınlık hissesi ile atılan gol ‘’VAR’a gider.