Fonet

Manipülatif hareket devam edince beklenen tedbir geldi

yazar:

kategori: ,

Borsada son aylarda alınan tüm tedbirlere rağmen manipülatif hareketlerin önüne geçilemeyen Fonet Bilgi Teknoloji şirketinin hisseleri bir ay boyunca tek fiyattan işlem görecek.

Ocak ayında sadece 7.5 liradan işlem görürken 2 ay gibi kısa sürede fiyatı yüzde 2 bine yakın yükselerek 58 liraya yükselen senette Borsa İstanbul çeşitli tedbirler aldı ancak manipülatif hareketin önüne geçemedi. Geçen hafta 19 liraya kadar düşen senette yeniden hareket yapmaya çalışan oyunculara karşı Borsa İstanbul bu kez son tedbiri aldı. Söz konusu tedbir gereği hisse bir ay boyunca tek fiyattan işlem görecek.

YÜZDE 750 PRİMLİ

Hisse senedi son bir yılda yüzde 750 prim yaparken, son bir haftada yüzde 18 yükseldi. Söz konusu hissede bazı oyuncular tarafından operasyon adı verilem işlem yapıldığı ve hisse satmaya çalıştıkları öne sürülüyor.

TEK FİYAT

Hisse sendei bir ay boyunca tek fiyattan işlem görecek. Konu ile ilgili şu açıklama yapıldı:

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında FONET.E payları 08/04/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 07/05/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri) tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.