BANKACILIĞA FARKLI BİR BAKIŞ AÇISI

yazar:

kategori:

Bankacılık nedir? Sigorta acentalığı mı yoksa emlakçı mı? Dünyada başka bir emsali olmayan Türk bankacılık sistemine farklı bir bakış açısı.Bu Türkiye’deki gerçek bankacılığı anlatıyor:
Bölge müdürünün karşı cevabına bankacıların yanıtı sert oldu. 
Günlerdir konuşulan bu bölge müdürüne bir yanıtta sektörün dışından bir okuyucudan geldi.
Bugün Türkiye’de yaşanan bankacılık dramını anlattığı için yorumsuz bu elektronik postayı aynen yayınlıyoruz.
Yorumu siz yapın:
İşte o elektronik posta ve vatandaşın gözüyle Türkiye’de bankacılık:

BANKACILIK NEDİR?

“Bu gün BÖLGE MÜDÜRÜ, Hüseyin’den aldığınız cevabı okudum.. Pişkinlik diyorum edep diyorum.. Hemen söyleyeyim ben bankacı değilim. Hiç banka da çalışmadım. Bankalarla uluslar arası düzeyde iş yapan biriyim. Yani onları tanırım..
Diğer meslekleri söylüyor, o mesleklerde çalışanlar bankacılar kadar şikayet ediyor mu diyor? Saygıya davet ediyorum bu adamı. Konumuz Banka ve bankacıların çalışanlarına ve müşterilerine KÖLE gibi davranıp her olay ve hareketten kar sağlamak için fırsat kollayan açık göz kurumlardır. Hele o var ya MEŞHUR BANKACILIK YASASI, hani tuvaletinin kirliliğinden dolayı bile ismini vererek eleştiremediğin bankalar.. Ben bilsem sosyal medyada o banka isimlerini ve olayları paylaşırım. Ünlü şairimiz ne demiş; SEN YANMAZSAN BEN YANMAZSAM BU ÜLKE NASIL ÇIKAR DÜZLÜĞE örneğinde olduğu gibi !!!
Bir kere sizler; aynen millet vekilleri gibi bir DOKUNULMAZLIĞINIZ var. Hiç de hak etmediğiniz bir dokunulmazlık. Bu dokunulmazlık zırhına sığınarak eşkiyalık yapmaktasınız ( kibar soygunculuk mu demek lazımdı bilmiyorum ) Remiz bey, sizin yazılarınızda ve basından duyabildiğimiz olaylarda da açıkca belirtildiği gibi bankacılar tam bir KAN EMİCİ gibi hareket etmektedirler. Bir zamanlar tefeciler vardı, şimdi bunlar yasal tefecilik yapmaktadırlar hem de devlet denetiminde.
O haberleri okuyanlar bilir, sağdan baktın, paranı saydım, haberin olmadan esnek hesap açarlar , şundan bundan bir neden bulup hemen işlem masrafı yazıp kar oranlarını şişirmekteler.
Bu bankalar son yıllarda özellikle AKP ile birlikte iyce azdılar. Bankacılık koruma yasasının kendilerine verdiği haksız korumayı dibine kadar kullanmaktalar. Bankalar; sömürgeci ülkelerin sömürülmesi için hedef seçilen ülkeyi nitelikli olarak sömürmek için kullanılan kuruluşlar haline geldiler. İşleri bankacılık ama bankacılık sanki hobileri gibi. Hobilerinin yanı sıra esas olarak SEYAHAT ACENTALIĞI – SİGORTA ACENTASI  – EMLAK SATICISI – TABLET SATICISI – VB..
Hüseyin efendi; bal gibi biliyor ki; git bir Almanya’ya – Isveçe – İngiltere’ye ve diğer ülkelere oradaki bankalar nasıl çalışıyor? Hangi avrupa ve dünya bankası yol kenarına tezgah kurup nüfüs kağıdı karşılığı kredi ve kredi kartı pazarlaması yapıyor. Hangi banka git bana şu kadar kredi kartı veya kredi sat diyerek elemanları sokaklara yolluyor. Bunlar domates satıcısı mı? yoksa bankacı mı?
Hele kredi verirlerken bir sigorta poliçesi yapacağız deyip önüne bir poliçe koyuyorlar ki; bankacılık için tadından yenmez bir karlı poliçe yapıyorlar.
Aslında o poliçenin tutarı yaptıkları tutarın üçte biri. Büyük kar marjı ile sigortacılık yapıyorlar. İnsanların başka seçme şansı yok. O krediyi alacaksan karla şişirilmiş poliçeyi kabul etmek zorundasın. 
Kredi kartı faizleri ayrı bir konu. Tam tefeci mantığı. Krediyi verirken yok onay masrafı yok istihbarat yok dosya yok şu yok bu nedenlerle üst üste masraf yaratıp seni o krediyi almaya mecbur etmeleri..
Remzi bey, bankacılar bankacılık yapmalı.. Bankacıların SİGORTACILIK ve SEYAHAT ACENTALIĞI – EMLAKÇILIK yapmaları önlenmeli. Bankalar HAKSIZ REKABET yaratıyorlar. İşleri sigortacı olanlar – Seyahat acentacılığı olanlar bu kadar karlı satışlar yapamamakta. Bunlarda para olduğu için, bir havuç uzatıp arkasından 10 havuç topluyorlar.. Bankalar malesef, krediye ihtiyacı olan şirketlere kredi vermiyorlar.. İş yapmak üretmek isteyenin yanında değiller. Fakat kredi vermedikleri o şirketlerin ortaklarına, yüksek limitli kredi kartını anında vermekteler.. Kredi alamayan şirket, yeri gelince kredi kartlarını kullanıp iş döndürmek zorunda kalıyorlar.
Ülkemizdeki bankaların % 75 yabancı kökenli.. Neden, ülkemizde bankacılık bu şekilde ilkesiz – yasa tanımaz – vijdansız bir şekilde çalışma alanı buldukları için akın akın ülkemize gelmekteler. Kend ülkelerinde etmedikleri karı bizim ülkemizde yaparak kar transferleri yapmaktalar..
Hüseyin efendi diyor ki; hepimiz aynı gemideyiz ! Senin gemin doymak bilmiyor Hüseyin efendi. Gemide senin oturduğun taraf çok lüks yaşıyor diğer taraf sefilleri oynuyor. Marangoz rendesi gibi hep kendinize çalışıyorsunuz.. Şimdilerde kart verecek neredeyse adam kalmadı ülkede. Artık bundan sonra bir birinizi yersiniz.. İnsanlar borçlu ve çaresiz. Bu halkın çaresiz hale düşmesinde hükümetin olduğu kadar sizin gibi çalışan bankaların da çok büyük payları var.
Bankalara karşı bu halk isyan bayrağını çekmesi lazım. Sömürecek kanı kalmadı halkın.. Sizler sömürgeci ülkelerin ileri karakolusunuz. Dilerim Türk Halkı size bir bedel ödetir. Ben, bankaların bir bedel ödemesi için elimden geleni yapacağım..
Remiz bey lütfen yazılarınıza devam ediniz. Sizleri takip eden bankacıların eşkiyalığını her kesin bilmesini isteyen binlerce insan var.. Belki herkes yazmıyor çizmiyor, sadece çaresiz izliyor kurbanlık koyun gibi ama takip ediyor. Lütfen bilgilendirmeye devam edin.

Facebook