BANKALARA SİGORTA DARBESİ

yazar:

kategori:

Bankaların en önemli faiz dışı gelir kalemi olan ve kredi alan vatandaşlara zorla yaptırılan sigorta poliçeleri ile ilgili son değişiklik bankalara bankaları kızdıracak.
Gerek BDDK gerekse Hazine Müsteşarlığı’nın kredi alan vatandaşlara zorla sigorta yaptırılamayacağı yolundaki uyarılarına rağmen bankalar poliçe kesmeye devam ediyor.  Bunun önleyemeyen Hazine Müsteşarlığı yönetmelikte yaptığı bir değişiklikle bankaları hizaya getirmeye çalışıyor.
Yapılan son değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. 
Bu değişikliğe göre, “Kredi kullananın sigorta şirketini seçme hakkı SINIRLANDIRILAMAZ. Sigorta sözleşmesine veya kredi sözleşmesine sigortanın belirli bir sigorta şirketine yaptırılmasına ilişkin konan her türlü şart HÜKÜMSÜZDÜR.
Kredi kuruluşu, kredi kullananın başka bir sigorta şirketi veya sigorta aracısı yoluyla yaptırdığı, talep edilen teminat ile süre şartlarını sağlayan ve dain-i mürtehini kredi kuruluşu olan sigorta poliçesini kabul etmek ZORUNDADIR.”

DAHA UCUZUNU GETİREBİLECEK
Bankalar özellikle konut kredisinde bankanın dışındaki bir acentadan da fiyat teklifi alabilecek ve istediği yerden yapma hakkına sahip olacak. Vatandaş bankanın zoruyla bu poliçeye istediği zaman itiraz edip kendi yaptırdığı poliçeyi sunma hakkına sahip olacak.