Hun Yenilenebilir Enerji’de Halka Arz Bitmiyor, Çok Hünerli Çıktılar!

yazar:

kategori: ,

Hun Yenilenebilir Enerji Üretim AŞ. (HUNER) 1,82 TL bedelle ve 130.000.000 lot pay halka arz edilerek 21 Şubat 2022 tarihinde Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamıştır.

9 ay içerisinde 1,8 TL’den 16,5 TL’ye kadar değer kazanan HUNER o tarihten sonra düşmeye başlamış ve neredeyse üzerinden 17 ay geçmesine karşın hala gördüğü en yüksek seviyenin bile yarısının altında fiyatla işlem görmektedir.

Şirketin halka arz sonrası sürecine “https://www.hunyenilenebilirenerji.com/yatirimci-iliskileri#8-8” adresi olan şirketin resmi sitesinde yer alan faaliyet raporları esas alınarak baktığımızda; 130 m lot pay ile başlana sürecin iki yıl içersinde 218 m lot’a çıktığı görülmektedir.

Pay satışlarının ilkinin 16,5 TL zirvesinde başlamış olması kafalarsa bir çok soru işaretleri oluştırsa da resim veriye dayanmadığı için şimdilik onlar burada yer vermeyeceğiz.

2024 yılında %72,41 oranda bedelli sermaye artırımı yapılmış olmasını da bir köşeye not eerek incelememize devam edelim.

Tam bu haberleri sindirmeye çalışırken dün bir bildirim daha ; 28 milyon pay için daha BORSADA İŞLEM GÖREBİLİR TİPE DÖNÜŞÜM DUYURUSU KAP’A düştü.

Şimdi akıllarda aynı sorular;

  • İmtiyazlı paylara güvenilerek yapılan pay satışları devam edecek mi?
  • Bu halka arz süreci ne zaman sona erecek
  • Yatırımcılar, şirket veya ortakların bedelli sermaye artırımı veya ortak satışından elde ettikleri kazanç kadar kazanabilecekler mi_?