Megap’ta hedef gösterilen o Profesör konuştu!

yazar:

kategori: ,

Borsa İstanbul’da Megap şoku sürerken, gerek sosyal medya üzerinden gerekse yaptığı yayınlarda bu hisseyi anlatan Profesör Yusuf Kaderli, dün geceden beri eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Özellikle yatırımcıların ağır eleştirisi karşısında gece boyunca bir açıklama yapmayan Prof.Dr. Kaderli, bu sabah sosyal medya hesabı X üzerinden bir açıklama yaparak kendini savundu.

Kederli’nin açıklamasında hiç kimseye yatırım tavsiyesi olarak Megap’ı önermediği dikkat çekti.

işte o açıklama:

Sevgili dostlar. Yazmak için bu saati bekledim. Çünkü bir sürü art niyetli kişilerin fırsat bu fırsat aleyhime yazdıklarını okudum. Öncelikle ben hiç bir yayında kimseye yatırım tavsiyesi vermem. Sadece temel ve teknik analiz yaparım ve paylaşırım. Bunun da nedeni özellikle yan tahtalara. Rapor yazan kurum bulamazsınız. Bu hep piyasada bir eksikliktir. Paylaştığım onlarca analizden biriydi megap ve 5 tl civarında iken temel ve teknik gerekçeleri ile çift haneleri hak eden bir hisse olduğuna dair analiz ( yatırım tavsiyesi olmamak kaydı ile kişisel analiz ) paylaştım. Hisse bu paylaşımdan sonra analiz sonucu çıkan değere de gitti. Ancak son dönemde çok düşüp ilk kötü haberler geldiğinde de yatırımcıları uyarmak adına 8 ağustosta ekteki tweet i attım. Tweet çok net ve devamında o tweet de yazan şeylere paralel gelişmeler oldu. Üstüme düşeni yaptığımı düşünüyorum. Konkordatoya gelince bu kavramı iflas ile karıştırıyorlar. Konkordato bu ekonomik koşullarda şirketin faaliyetlerine devam edebilmek için ve kendini koruma altına alabilmek için yapabileceği en doğru hareket idi. Onu yaptı. Şimdi süreci izlemek ve takip etmek gerekiyor. Süreç iyi yönetilirse firma için olumlu sonuçlar doğuruyor. Çok fazla örneği var. Bir çok karalamaya rağmen beni yakından tanıyanlar çok iyi bilirler. Tüm analizlerim iyi niyetlidir Ancak bu hisse senedinin bu sürece girebileceğine dair en küçük bir ip ucunu mali tablolardan yakalamak mümkün değildir. Süreci kap bildirilerimleri ile izleyeceğiz

 

YUSUF KEDERLİ KİMDİR?

Son dönemde borsa camiasının yakından tanıdığı Prof.Dr. Yusuf Kaderli, Nazilli İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Muhasebe Ve Finansman Anabilim Dalı öğretim üyesi.