Borsacı Dede bu kez borsa yatırımcılarını üzdü

yazar:

kategori: ,

Sosyal medyada verdiği hisse tavsiyeleri ile tanınan Borsacı Dede 10 liradan verdiği Megap hisse tüyosu yatırımcıyı batırdı.

Özellikle düşük sermayeli şirketlere yönelik tavisyesi ile borsa fenomeni haline gelen Borsacı Dede, şu günlerde konkordato ilan eden Megap hissesinden dolayı büyük tepki görüyor. Megap hissesi 10 liradaiken bir videoda tavsiyede bulunan Borsacı Dede hissenin konkordato ile birlikte 10 liradan 2.70 TL’ye gelmesiyle zor duruma düştü. Fanatikleri sosyal medya üzerinden Borsacı Dede’ye tepki gösterdiler.

BORSACI DEDE KİM?

Türk borsa piyasasında adını duyuran ve “Borsacı Dede” olarak tanınan Hilmi Dede, başarı dolu yatırım hayatı ile dikkat çekti. 1935 yılında Zonguldak, Ereğli’de doğan Hilmi Dede, madenci bir babanın oğlu olarak küçük yaşlarda çalışma hayatına atıldı. 1950’li yıllarda İstanbul’a taşınan Dede, burada çeşitli işlerde çalıştıktan sonra 1960’lı yıllarda borsa ile tanıştı. Kendine has yatırım stratejileri ile borsada zamanla büyük kazançlar elde etmeyi başardı ve bugün 88 yaşında, başarılı bir yatırımcı olarak bilinmektedir.

İŞTE O VİDEO:

Borsacı Dede’nin Megap hissesi ile o videosu: