BANKACIYA SADAKA GİBİ YEMEK ÜCRETİ

yazar:

kategori:

Hedef baskısıyla personelinin psikolojisini bozan bankalar personelini adeta açlığa mahkum ediyor. Bazı bankaların günlük yemek ücreti neredeyse bir çorba parası. İşte bankaların  yemek ücretleri:
Arap sermayeli bir bankanın personelinin öğlen yediği tostun kokusu nedeniyle işten atılması bankaların yemek ücret politikalarının ne kadar acımasız olduğunu ortaya çıkarttı.
Bir çok bankacının yemek ücretinin yetmemesi nedeniyle günü tost ve simitle geçirdiği öne sürülüyor. Özellikle bankaların büyükşehirlerde çalışan personeline aynı ücreti vermesi mağduriyetin daha da büyümesine neden oluyor.
LÜKS SEMTTE KOLA 5 LİRA
Özellikle İstanbul’un Taksim, Nişantaşı, osmanbey,etiler,Levent gibi semtlerinde bulunan şubelerde çalışan personelin durumunun ise tam anlamıyla bir facia olduğu belirtiliyor.  Bu semtlerde küçük bir su 3 liraya kola ise 5 liraya satılırken, bazı bankaların halen 10 liranın altında yemek ücreti vermesi insanları adeta açlığa mahkum ediyor.
YEMEK ÜCRETLERİNDEN BAZILARI:
HALKBANKASI: 14 TL   (istanbul 18 TL)
Yapı Kredi B    :  14 TL
TEB                :  12 TL
DENİZBANK    .  12 TL
VAKIFBANK    :  12 TL
HSBC              :  12 TL
GARANTİ        :  11  tl
FİNANSBANK  .  9.25 TL
İNG BANK        : 11 TL
AKBANK         :   8.75 TL

BAKANLIK BELİRLESİN ÜCRETİ
Öte yandan  bankacılar sendikalarının olmaması nedeniyle yemek ücretinin Çalışma Bakanlığı tarafından açlık sınırı baz alınarak belirlenmesi gerektiğini savunuyorlar. Bankacılar, “bu ücretler kişinin çalıştığı il ve semte göre de değişmeli”diyorlar.

Facebook