BUNU SADECE TÜRK BANKALARI YAPIYOR

yazar:

kategori:

Dünyada anında para transferi yapan tek ülkenin Türkiye olduğu bildirildi. Bu Türk bankalarının başarısı olarak nitelendirilirken, bankacılığın merkezi konumundaki İngiltere’de bile EFT’nin en erken 2 günde yapıldığı bildirildi.
Geçtiğimiz hafta bankacılık ile ilgili bir toplantıda Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) Global Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Başkanı Mehmet Sezgin’de çok önemli bilgiler verdi.
Sezgin konuşmasında dünyada para transferini hemen gerçekleştiren çok ülke olduğunun zannedildiğini ancak, bunu Türkiye’den başka yapan ülke de görmediğini anlatarak “İspanya’da 2 günde, ABD’de 4 günde, İngiltere’de 2 gün para gönderilebiliyor.Bütün bankaların en çok konuştuğu konu ‘Biz nasıl yaparız da paramızı bir bankadan diğer bir bankaya gerçek zamanlı gönderebiliriz”. Türkiye’de bunlar yapıldı edildi ve bunları çok doğal kabul ediyoruz. “dedi.

BUNUN BİR MALİYETİ VAR

Mehmet Sezgin, anında EFT’nin bir lüks ise bu lüksün bir bedelinin olacağını da dikkat çekerek şunları söyledi:

“Arkasında gerçekten bir emek varsa o hizmetin bir karşılığı olacaktır. Gerçek zamanlı olarak bir bankadan diğer bankaya para gönderebiliyorsam ve bunu saniyesinde görebiliyorsanız, bu işlemi cep telefonundan bile yapabiliyorsanız bunun arkasında bir emek vardır. Bunun da karşılığı ödenecektir” 

Facebook