SPK LİSANSI İŞTEN ATMAYA GEREKÇE

yazar:

kategori:

Temmuz ayından itibaren SPK lisansı olmayanlar bir çok bankacılık işlemini artık yapamayacak. Bankalar lisansı olmayanları “bunu gerekçe göstererek”işten atabilecek.
Bugün yarın derken o günün gelmesine çok az kaldı. Temmuz ayı onbinlerce bankacının kaderini değiştirecek. SPK lisansı olmayan bankacılar bir çok bankacılık işlemini yapamayacak. Ancak bu durum en çok personel azaltmayı düşünen bankalar için bulunmaz bir gerekçe olarak çalışanların karşısına çıkıyor.
Bir çok işlemi yapamayacak personelini “niteliksiz”eleman sınıfına koyacak olan banka bu gerekçe ile iş aktini fesh edebilecek. 
İş hukuk uzmanları, bankaların bunu gerekçe olarak kullanabileceklerini  belirterek, tüm banka çalışanlarını bu konuda uyarıyorlar.
KÜÇÜLECEK SEKTÖRE BAHANE ÇIKTI
Bankacılık sektörünün bu yıl içerisinde  eğer olaganüstü bir gelişme olmaması halinde mevcut verilere göre yüzde 15 ile  17 arasında küçülmesi bekleniyor.  Bankaların yüzde 10 küçülmesi  bile sektörden en az 20 bin bankacının işsiz kalması anlamına geliyor. Bu küçülmede SPK lisansı bankaların eline büyük bir koz vermiş oluyor.

Facebook