BANKACILARIN YASA İSYANI

yazar:

kategori:

Bankacılık konusunda vatandaşın lehine olarak çıkartılan yasalar banka yöneticilerini isyan ettirdi. Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras aşırı düzenlemelerin bankaların önündeki zorlukları daha da artıracağını ifade etti.
BDDK’nın yaptıgı bazı düzenlemeler bankaların hesabına gelmedi. Son 10 yıldır kontrosüz bir şekilde faaliyet gösteren bankalar vatandaş lehine olan düzenlemelere karşı çıkaran “karımız düşüyor”şeklinde isyan ettiler.

 Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aras’tan geldi. Finansbank’ın sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili düzenlediği basın toplantısında konuşan Aras, aşırı düzenlemelerin bankaların önündeki zorlukları daha da artıracağını ifade etti. Ömer Aras, bankacılık sektörünün çalışması için düzenlemelerin yeniden ayarlanması gerektiğini vurguladı. Aras, “Regülasyonlarla verimsizlik ve karlılıkta düşme gözlemleniyor” diye konuştu.

NEDİR BU DÜZENLEME?
BDDK’nın yaptığı düzenlemeler arasında enönemlisibankalar müşterlerinden kafalarına göre masraf alamaması oldu. Bankalar neredeyse her şeyden masraf alır hale gelmişti. Nakit çekme, hesaba bakma, dekont alma gibi dünyada bir eşi benzeri olmayan masraflara BDDK dur demişti.

DÜNYADA OLMAYAN

Bankaların son 10 yıldır kontrolsüz faaliyetlerinin bir benzeri afrika ülkelerinde bile bulunmuyor. Dünyayanın hiç bir yerinde olmayan kar marjı bankaların yıllık yüzde 100’e yakın büyümelerine neden olmuştu. oysa dünyada böyle bir büyüme modeli bulunmuyor.

Facebook