BANK-SEN ODEABANK’IN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

yazar:

kategori:

Bank-Sen, bir süre önce  yediği tostun kopmasından dolayı bir çalışanını işten attığını öne sürdüğü Odeabank’ın peşini bırakmıyor. Bu defa devreye Disk girdi.
Odeabank bir süre önce Volkan Kahyalar isimli çalışanının iş aktini feshetti.Odeabank’a hizmet veren taşeron şirketinin elemanı olan Kahyalar’ın iş fesihten hemen sonra devreye DİSK’e bağlı Bank-Sen girdi ve söz konusu kişinin kendi üyesi olduğunu ve yediği bir tosttan dolayı iş aktinin 5 dakikada feshedildiğini öne sürdü.
Sendika  bankanın söz konusu şubesi önünde eylem yaparken, Volkan Kahyalar’ın yeniden işe alınması için banka yönetimi ile temasa geçmeye çalıştı. Ancak aradan geçen 1 aya rağmen bir sonuç alınmaması üzerine, bu kez devreye DİSK girdi.
DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun, Bank-Sen üyesi bir işçinin tost yediği iddiası ile  Odeabank’ta işten atılmasına ilişkin sert bir açıklama yaptı.
Genel Başkan Kani Beko şunları söyledi:
“Tost yediği için hiçbir çalışanın işten atılmasını konfederasyon olarak kesinlikle kabul edemeyiz. DİSK üyesi arkadaşımızın karşılaştığı bu insanlık dışı tutum, finans işkolunda keyfi uygulamaların, taşeron köleliğinin, işçi sağlığı ve iş güvenliği başlıklarında yeterli önlemlerin alınmamasının, sendikalaşma önündeki engellemelerin ve performans düzeninin bir parçasıdır. Volkan Kahyalar örneği milyonlarca beyaz yakalı çalışanın karşı karşıya kaldığı sorunlardan farklı değildir.
Tamamen keyfi ve hukuksuz bu uygulamaya karşı duracağız. Arkadaşımız kadrolu ve güvenceli olarak işine iade edilinceye kadar BANK-SEN ile dayanışma içinde olacağız. “

BANKACILIKTA TAŞERONLAŞMA
Bankacılık ve finans sektöründe taşeronlaşmayı da dikkat çeken Beko, “ütün işkollarında olduğu gibi finans işkolunda da taşerona karşı mücadelenin sesi ve örgütü olacağız.
Konfederasyonumuz DİSK’e bağlı BANK-SEN’in, beyaz yakalı toplulukları ve sendikalarıyla birlikte, taşeron köleliği, keyfi uygulamalar, performans sistemine karşı yürüttüğü mücadeleyi “eşit işe eşit ücret”, “herkese sendika, güvenceli kadrolu iş” talepleriyle destekliyor, Volkan Kahyalar’ın Odeabank’taki işine iadesi için uluslararası örgütlerimiz de harekete geçireceğimizi ilan ediyorum
“dedi.

Facebook


KONU İLE İLGİLİ HABER