BANKALARDA MESAİ ÜCRETİNDE FLAŞ GELİŞME

yazar:

kategori:

Bankalar ile Çalışma Bakanlığı arasında sürdürülen geriye dönük mesai ücreti ödenmesinde son dakika gelişmesi. Çalışma Bakanlığı bankalara karşı yeni bir hamle yaptı.
Bankacılık Sektöründe Çalışma Koşullarının İyileştirilmesine Yönelik Teftiş Programı  kapsamında yapılan denetimler sonucu bir çok bankada tesbit edilen mesai ihlalinde bakanlık bu kez Sosyal Güvenlik Kurumu’nu devreye soktu. Bankacılara geriye dönük mesai ücretini ödememek için direnen ve bu inadı ile ceza ödeyen bankalara bu kez ciddi ceza geliyor. 
Çalışma Bakanlığı personeline geriye dönük mesai ücreti ödemeyen bankaların durumunu Sosyal Güvenlik Kurumu’na bildirdi. Bankalar geçmiş dönemde personellerini fazla çalıştırıp SGK’ya prim ödemediği için büyük bir ceza ile karşı karşıya kalacaklar. 
TÜM KAYITLAR İSTENECEK
Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurumu’nun tesbit ettiği kayıt dışı mesai saatleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nu da harekete geçirdi. Kurum, İş Teftiş Kurulu’nun verileri ışığında önümüzdeki günlerde bankalardan tüm kayıtları isteyecek. Kayıtlar arasında bankaların alarm saatleri ile personelin bilgisayardaki çalışma saatlerine bakılacak. 
İNADIN BEDELİ BÜYÜK OLACAK
Bazı bankaların üst düzey yöneticilerinin personele mesai vermemek konusunda inadının bedeli büyük olacak. Zira, SGK bu kez bankalardan kamu alacağı tahsili yapacak. Geriye dönük ve yasal faizi ile alınacak bu ücretlerin personel mesai ücretinden çok daha fazla olması bekleniyor. 

Facebook