ZORAKİ İSTİFA İNSAN HAKLARINA AYKIRI

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük banka sendikası BASİSEN Genel Başkanı Tiryakioğlu, bankaların İnsan Kaynakları’nın son dönemde sık sık kullandığı ibra karşılığı zoraki istifa yönteminin insan haklarına aykırı bir durum olduğunu söyleyerek Çalışma Bakanlığı’nı devreye girmesini istedi.
Bazı özel bankaların İnsan Kaynakları bankacılar için şantaj merkezi haline geldi. Binlerce bankacı kötü referans tehdidi ile tazminatsız istifaya zorlanıyor. Bu konuda mağduriyetlerin artması artık sosyal bir sorun haline geldi. 
Bankacılık iş kolunun en büyük örgütlü sendikası olan Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu sendikalı bankalarda bu tür olayların olmamasına karşın bazı özel bankalarda bu yöntemin sıklıkla kullanıldığı yolunda şikayetler aldıklarını söyledi. 
Usta Bankacı Tiryakioğlu, bankaların İnsan Kaynakları’nın kullandığı bu yöntemin insan haklarına aykırı bir durum olduğunu öne sürdü. Tiryakioğlu www.ParaMedya.com‘a yaptığı açıklamada bu sorunun çözümü için mutlaka Çalışma Bakanlığı’nın devreye girmesi gerektiğini de belirtti.

GENÇ BANKACILAR İŞSİZ
Metin Tiryakioğlu, şunları söyledi:
“2014 yılında işsiz kalan 3 bin 443 bankacının yaşı 20ile 30 arasında. Bu genç çocukları hedefini tutturamadığı için kapının önüne koyuyorlar. İnsan Kaynakları iki uyarı verip üçüncüde çağırıp, kendin istifa et diyor. Bu şekilde istifa etmez ise birdaha bir yerde iş bulamayacak. Düşünebiliyormusun bir başka bankaya başvurduğunda ne için ayrıldınız eksi bankanızdan sorusuna ne diyecek? Performansı düşüktü dediği zaman o banka o kişiyi işe alır mı?”
UYARI İLE İŞTEN ATILAMAZ!
Metin Tiryakioğlu, bu tür sorunun örgütlü yani sendikalı bankalarda artık yaşanmadığını söylüyor. Nitekim sözleşme imzaladıkları bankalarda uyarı ile işten çıkartılmayı kaldırdıklarını belirten Tiryakioğlu, “Disiplin kurulu kararı olmadan bir personel işten atılamaz. Bir bankacının kaderi insan kaynaklarındaki bir iki kişinin dudakları arasında olmamalı”dedi. 

 

Resim iki kere tıklaBANKACIYA İNSAN KAYNAKLARI ŞANTAJI

Bankalar son dönemde personeli tazminatsız işten atmanın formülünü buldular. Olumlu ibra için tazminatı bırakıp istifa etmek!


Facebook