RUSLAR PARAYI YATIRDI

yazar:

kategori:

Denizbank’ın sermaye arttırımı nedeniyle Rus Sberbank’ın 550 milyon lirayı yatırdığı öğrenildi. Uluslararası alanda finansal sıkıntı yaşayan Rusların bu parayı yatırıp yatırmayacağı yolunda büyük spekülasyon yapılmıştı.
Denizbank  sermaye arttırımı için 9 Temmuz’da yapılacak genel kurulunda yönetim kurulu kararını onaylatıp işlemi gerçekleştirecek, Denizbank sermaye arttırımı ile finansal yapısını güçlendirirken büyük  iki spekülasyona da son vermiş oldu.
RUSLAR PARA KOYDU
Piyasanın en çok Denizbank ile ilgili yaptığı spekülasyonların başında Rus Sberbank’ın 550 milyon TL’lik nakit sermaye arttırımını yapamayacağıydı. Zira uluslararası ambargodan olumsuz etkilenen Sberbank’ın bu rakamda zarlanacağı iddia ediliyordu. Ancak Ruslar söz konusu sermaye arttırımı için tahhüt edilen 550 milyon TL’yi aktardı. Denizbank yetkilileri 550 milyon liranın faizsiz bloke bir hesaba yatırıldığını belirttiler. 
RUSLAR ÇIKMIYOR
Yine bir başka spekülasyon ise Ruslar’ın Denizbank’ı aldığına pişman olduğu ve kısa süre içerisinde satmak istedikleriydi. Ancak Ruslar söz konusu sermaye arttırımına katılarak  Türkiye’den çıkmak istemediklerini açık bir şekilde gösterdi.
SERMAYESİ GÜÇLENİYOR
Denizbank, 9 temmuz da yapılacak olan genel kurulda onaylanarak yapacağı nakit arttırımı ile sermayesini güçlendirecek. Banka  716 milyon 100 bin lira olan sermayesini 1 milyar 816 milyon 100 bin liraya yükseltecek. Bu arttırım ile birlikte banka yeterlilik rasyosunu da ciddi oranda yükseltmiş olacak.
Facebook