HSBC’YE MOBBİNG DAVASI

yazar:

kategori:

Türkiye’den zarar etmesi nedeniyle çıkması an meselesi olan HSBC’nin başı şimdi de mobbing davaları ile belada.Bir şube müdüründen sonra şimdi de şube personeli ağır mobbinge maruz kaldığı ve psikolojisi bozulduğu gerekçesiyle dava açtı. Personel bankadan 50 bin lira tazminat istiyor.
Üç farklı alıcı ile görüşmelerini sürdüren İngiliz HSBC, Türkiye ayağı ile başı ağrıyor. Karlılığı düşerek son bilançoda zarar açıklayan ve bu nedenle Türkiye’deki varlıklarını satma kararı alan HSBC Bank şimdi de mobbing davaları ile uğraşmaya başladı.
Bankayı satın alan yeni sahipleri bu davaların da muhatabı olacak.
Bir şube müdürünün mobbing davasından sonra İstanbul’da bir şube personeli de ağır mobbing gördüğünü ve psikolojik tedavi görmek zorunda kaldığını gerekçe göstererek soluğu mahkemede aldı.önceki gün ilk duruşması yapılan mobbing davasına personel ve bankanın avukattarı bizzat katıldı. Mahkeme ileri bir tarihe ertelenirken mobbingin tesbiti için bilirkişi raporu istendi.
ÇALIŞIRKEN MOBBİNG DAVASI BİR İLK
HSBC’ye karşı açılan mobbing davasının en büyük özelliği Türkiye’de çalışan bir personel tarafından açılmış olması. Bugüne kadar açılan tüm mobbing davaları işten çıkartılan personel tarafından açılıyordu. Ancak HSBC’nin İstanbul’da bir şubesinde halen çalışmakta olan personel S:D tarafından açılan bu dava bir ilk olacak.
PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRDÜ
S.D açtığı davaya delil olarak bozulan psikolojisi nedeniyle gördüğü tedaviyi gerekçe olarak gösterdi.Mobbing davası açan S:D çalıştığı bankadan 50 bin lira tazminat istiyor.

 

Resim iki kere tıklaBANKA MÜDÜRÜNDEN MOBBİNG DAVASI

Bankalara adeta yağmur gibi mobbing davaları yağıyor. Bir dava da şube müdüründen..Müdür mobbinge uğrarsa,  alt personelin başına neler gelir?




Facebook