BANKALARA SİGORTA KIYAĞI

yazar:

kategori:

Hazine Müsteşarlığı, bankalar için en büyük gelir kaynağı olan sigortalar konusunda büyük bir kıyak çekti. Binlerce sigorta acentası kapanacak ve bankalar aslan payını kapacak. İşte ayrıntıları:
Hazine Müsteşarlığı’nın Sigorta Acenteleri Yönetmeliğin’nde değişiklik yapılamasına ilişkin yönetmeligin Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi binlerce sigorta acentasının kapanmasına ve pazarın ağırlıklı olarak banka şubelerine kaymasına neden olacak. 
Yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre, bir ancentanın faaliyet gösterebilmesi için mutlaka 4 yıllık üniversite mezunu bir müdür çalıştırma zorunluluğu getiriyor. Aynı zamanda bu kişinin de en az 1.5 yıllık deneyiminin olması şart koşuluyor.
Türkiye genelinde 11 bin 500 acentanın şu an itibariyle bu şartlara haiz olmadığı belirtiliyor.
BANKALAR AVANTAJLI
Bankalar için en karlı ürün olarak sigorta poliçeleri gösteriliyor. Bu nedenle bankalar son 6 ayda poliçe satışını hedef olarak personeline veriyordu. Bu değişiklikle birlikte bankalar yeni müşteri bulmakta zorluk çekmeyecek.Çünkü  bankaların her şubesi aynı zamanda bir sigorta acentası olarak faaliyet gösteriyor. Şube müdürlerinin 4 yıllık üniversite mezunu olması bankaların önünü daha da açıyor. Ayrıcı yine personelin büyük bir bölümünde SEGEM adı verilen belgeye sahip olmaları  poliçelerin banka şubelerinde yoğunluk kazanmasına neden olacak.
Facebook