BANKACIDAN HOCAYA KOMİK AMA DÜŞÜNDÜREN SORU

yazar:

kategori:

Bir TV kanalının  sahur programında bankacının sorusu sektörün içler acısı durumunu gözler önüne serdi. İşte bankacının GÜNAH MI? sorusu:
Bir çok üründe yasal sınırlamalar nedeniyle hareket kabiliyeti daralan bankalar en rahat satış yapabildiği sigortacılık alanında yeni hedefler vererek karlılığını arttırmaya çalışıyor.
Bir bankacının ramazan nedeniyle bir TV kanalında fetva programına elektronik posta ile gönderdiği soru, sektörün aglanacak haline insanların gülmesine neden oldu.
Bankacı, kendisine verilen sigorta hedefini tutturabilmek için emeklilere bile işsizlik sigortası satmak zorunda kaldığını yazan bankacı, “bunu baskı ile yaptım. Günah işlemiş olurmuyum, günah ise bu benim mi yoksa bana zorla yaptıranların mı” sorusuna din yorumcusu hoca önce yanıt vermekte zorlandı. Ve sonunda orta yolu bularak “bu işi emir altında yaptığınız için günah sizin değil amirinizin“dedi.

SİGORTA HEDEFLERİ ÇILDIRTIYOR
Bankacıların sigorta hedeflerinde geçmiş yıllara göre yüzde yüzlük bir artış olduğu dikkat çekiyor. Bankalar halen 30’a yakın sigorta poliçesi satıyor. Eğitim sigortasından, kart  ve işisizlik poliçelerine kadar satış yapan bankalar son dönemde ATM sigortasıyla da dünya bankacılık tarihine geçti. Bazı bankalar tarafından kendi sorumluluğunda olan ATM dolandırıcılığına karşın bilie sigorta poliçesi satıyor.