BANKACI TUZAGA GELMEYE BAŞLADI

yazar:

kategori:

Bir süre önce “BANKACIYA BÜYÜK TUZAK” diye duyurduğumuz bankaların sinsi eleman çıkartma planı hayata geçmeye başladı. Yabancı bir bankanın EGE Bölgesi sudan sebeplerle ihtar verdiği personellerden istifa istemeye başladı.
Toplu eleman çıkartmalarda BDDK’nın ve Çalışma Bakanlığı’nın tepkisinden korkan bankalar  farklı yöntemle yüzlerce eleman çıkartmaya başladı.
Son bilançosunda  karı cidid oranda düşen yabancı sermayeli bir bankanın Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki şubelerinden birer birer eleman çıkartmaya başladığı  konuşuluyor. İddialara göre, bu banka bu kez farklı bir yöntem kulanarak ilk uyarı verdiği personele istifa etmesi halinde tazminatını  vermeyi öneriyor.  Banka bu yolla tepkisiz bir şekilde  personel sayısını azltmaya gidiyor.
ÖNCE KORKUT SONRA TEHDİT
Bu bankanın Ege Bölgesi’nde son 10 gun içersinde çeşitli personele iptal edilen kredi kartlar ve gerçekleşmeyen otomotik ödemelerden dolayı ihtar verildi. İhtar sonrası Bölge Müdürlüğü’ne çağrılan personel burada açık bir şekilde tehdit ediliyor. Bölge Satış Müdürü tarafından  yapılan tehditte ikinci ihtar ile birlikte tazminatsız işten atılacağı iafade ediliyor.  Bu korkudan sonra personele  bir teklif sunularak, hemen istifa ederse tazminatının  ödeneceği söyleniyor.
BU SUÇ
Bankaların kullandığı bu yöntemin kesinlikle suç olduğunu belirten İş Hukuku  uzmanı Dr. Sadi Pektaş,  bu yöntemin iş mahkemelerinden kesinlikle döneceğini ifade etti Pektaş, “  Bu yöntemle istifa ettirilen kişi  uyarı yazısı birlikte Çalışma Bakanlığı’na suç duyrusunda bulunSUN. Ayrıca  kendilerini  bu yöntemle istifaya zorlayan satış müdürü hakkında da çekinmeden ceza davası açsınlar. Çünkü kullanılan yöntem hayatın akışına aykırı. Söz konusu kişi çalışanın anayasal hakkı olan çalışma hakkını elinden alıyor. Yıllar sonra bile bu kişiler bu suçtan mahkum edlilebilirler”dedi.
 
 

Resim iki kere tıklaBANKACIYA BÜYÜK TUZAK!

Bankalar tazminatsız personel çıkartmanın yeni yolunu keşfettiler. Yabancı sermayeli özel bir banka şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntem ile  yaklaşık 400 personeline uyarı verdi. İşte bankaların yeni işten çıkartma yöntemi:


Facebook