KAMU BANKASINDAN ERKEN HAVLU

yazar:

kategori:

Kamu bankalarının özel bankalarla rekabet ekonomik gerçeklere  takıldı. Son 2 yıldır kredi kart pazarının tozunu attıran Halk Bankası havlu mu attı?
Son 2 yıldır kamu bankaları  bankacılık sektörünün her alanında büyük rekabete girmişt. Öyle ki, özel bankalar artık kamu bankaları ile rekabet yapamaz olmuştu.
Kamu bankalarının rekabette ilk havlu atması kredi kart pazarında görüldü. Halk Bankası’nın büyük iddialarla piyasaya soktuğu Parafly’da balayı dönemi bitti. Banka söz konusu kredi kartında  2 yıldır süren  kolay uçak bileti uygulamasını kıstı. Parafly kart kullanıcılarının büyük tepkisine neden olan yeni uygulamaya göre kart sahiplari artık daha zor ucak bileti alacaklar.
1 Daha önce 1 TL olan paraf puan 4 ile çarıplıyor ve öyle uçak bileti alınıyordu. Halk Bankası artan maliyetler nedeniyle bu uygulamayı değiştirerek 1 TL değerindeki paraf puan  bundan böyle sadece 2 ile çarpılacak. Yani  1 hafta öncesine kadar  800 liralık bir yurtdışı  ucak bileti almak isteyen kart sahipleri 200 TL değerinde 200 paraf puan biriktirmeleri yetiyordu. Şimdi ise 400 lira biriktirmeleri gerekiyor.

PAZARI SARSMIŞTI
Halk Bankası’nın bu rekabeti  piyasada ucuş kartı veren Akbank , Yapı kredi ve Garanti  Bankası’nı olumsuz etkilemişt. Şimdi  bankacılık çevreleri, söz konusu kamu bankasının rekabetçi politikaya uzun süre dayanamadığını dikkat çekerek aynı  geri çekilmenin  diğer bankacılık ürünlerinde de görülebileceğini öne sürdüler.

Facebook