FİNANSBANK’TA TÜRK MUCİZESİ

yazar:

kategori:

Son 6 aylık bilançosuyla dikkatleri üzerine çeken Finanbank’ın piyasa değeri sahibi olan Yunan NBG’yi geçti.
Bir avuç Türk, bankacılık sektöründe başarı hikayesi yazdı. Son 6 aylık bilançosu ile dikkatleri üzerine çeken Finansbank’ın Borsa İstanbul’daki piyasa değeri 3 milyar 317 milyon doları geçti. Bankanın son verilere göre bu değeri sahibi NBG’den daha fazla. Yunan NBG’nin piyasa değeri 3 milyar doların altına düştü.


FİNANSBANK KİM?
26 Ekim 1987 tarihinde Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan Finansbank, müşterilerine klasik bankacılık hizmetlerinden fazlasını sunabilme ve Türkiye’nin finansçısı olma hedefiyle çalışmalarını 27 yıldır ara vermeden sürdürüyor.
Finansbank, 2006 yılının Ağustos ayında Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) tarafından satın alınmıştır. Yapılan anlaşma sonucunda Finansbank’ın Türkiye’de bulunan Finans Leasing, Finans Yatırım, Finans Portföy Yönetimi, IBTech iştirakleri Finansbank’ın mülkiyetinde kalmıştır.


Kurumsal bankacılıktan bireysel bankacılığa, şube bankacılığından mobil bankacılığa, kredi kartlarından mevduata kadar birçok farklı bankacılık ürün ve hizmeti veren bankanın halen 10 bine yakın çalışanı bulunuyor.

Facebook