EGE’DE BU KEZ BANKACI FACİASI

yazar:

kategori:

Son dönemde adı hep Suriyeliler’le anılan Ege Bölgesi bu kez binlerce bankacının dramına sahne oluyor.  Ekonomik krizin had safhada görüldüğü bölgede  hedefini tutturamayan bankacılar kapı önüne konuluyor. Bankacılar Çalışma Bakanlığı’nın bölgede inceleme yapmasını istiyorlar.
 
Adı hep Suriyelilerle anılan Ege Bölgesi bu kez  bankaların “hedef baskısı”adı altında terörüne  şahit oluyor.  Özel  bazı bankaların bu bölgede  düşen karlılığını arttırması için devreye soktuğu baskı  yerini  mobbinge ve zoraki istifalara bıraktı. Şu ana kadar çeşitli bankaların Ege Bölge Müdürlükleri’ne bağlı şubelerden çok sayıda personelin iş akti feshedildi. Bu fesihlerin  büyük bir bölümünde “düşük performans” gerekçe gösterilirken, bir çoğunda ise takipteki alacakların  sorumlusu olarak personel gösterilip çıkışı verildi.
ÖDENMEYEN KREDİNİN SORUMLUSU
Ekonomik yavaşlamanın en etkin görüldüğü bölge olan Ege’de bankalar her şeye rağmen yüksek kar istiyor.  Bu talep de personelden imkansızların beklenmesine neden oluyor. Bankalar  verilen yüksek hedefi tutturamayan personele son dönemin moda gerekçesini sunuyor. O da son 1 yıl içerisinde verilen ve takibe düşen kredilerden sorumlu göstererek, bankaya zarara ugrattığı gerekçesiyle iş aktini fesh ediyor.

ÇALIŞMA BAKANLIĞI GÖREVE

Öte yandan Bankacılar Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nu  bankaların Ege Bölge Müdürlükleri’nde inceleme yapmaya davet ettiler. İşte bankacıların  Çalışma Bakanlığı’dan talepleri:
1-Özel bankaların bölge müdürlüklerinde son 2 ayda kaç bankacı istifa etti?
2-Bu istifa eden bankacılar hakkında istifalarından çok kısa bir süre önce  uyarı-kınama ve benzeri cezalar verildi mi?
3-İstifayı reddedenlerin  çeşitli gerekçelerle işten çıkartıldığı iddia ediliyor.  Bu kişilerin geçmiş performansları incelendi mi?
4- Bankaların ayrılan personeline  kıdem tazminatı karşılığı “DAVA AÇMAYACAĞIM” tahhüttü alındı mı? Bu mevcut hukuk ve çalışma kurallarına uygun mu?
5-İşten istifa ettikleri iddia edilen kişilerin dinlenmesini düşünüyormusunuz?

Facebook