BANKALARDAN ŞEYTANIN BİLE AKLINA GELMEYEN KOVMA YÖNTEMİ

yazar:

kategori:

Son dönemde personel sayısını azaltmaya başlayan bankalar, zorla istifa için öyle bir yöntem buldular ki, şeytanın bile aklına gelmeyecek bir türden. İşte bankaların sık sık kullandığı istifa yöntemi:
Neredeyse kaşının üstünde kara var diyip personelin istifasını isteyen bankalar, şimdi de yeni bir yöntem ile çok sayıda bankacıyı zorla istifa ettiriyor.
Son dönemde personel sirkilasyonu ile adı sık sık duyulan yabancı sermayeli bir bankanın başlattığı bu uygulama bir çok banka tarafından devreye sokuldu.
İşte o yöntem:
Kredi Kayıt Bürosu KKB’den borçlanması yüksek personelin listesini alan banka insan kaynakları bu kişileri kurban seçip bölgesine bildiriyor. Kanuni veya idari bir takip olmamasına rağmen  personele riskli muamelesi yapan yöneticiler bu borçlanmayı kapatması için kısa bir süre tanıyor.  Kapatamayan personel istifaya zorlanıyor. Yine aynı yöntem devreye girerek, sanki iyilik yapıyormuş gibi tazminatı ödenerek borcunu kapatması istiniyor. Bunun karşılığında ise istifa dilekçesi ve bankaya herhangi bir dava açmayacağına dair ibraname alınıyor.
İŞTE BİR ÖRNEK:
12 yıldır aynı bankanın bireysel pazarlamasında çalışan N.T başına gelen olayı şöyle anlattı:
İki ayrı bankaya  kart ev ihtiyaç kredisinden dolayı 12 bin lira borcum vardı. Bölge satış müdürü beni çağırarak bu borçla risk oluşturduğum ve bu şartlar altında çalışamayacaklarını söyledi. 3 gün içerisinde bu borçları kapatmam istendi. Oysa ne takibim ne de ödemede bir sorunum vardı. Kapatamadım. İstifa etmem halinde tazminatımı vereceklerini  söylediler. çaresiz kabul ettim.”

Facebook