KADIN BANKACI EKŞİ SÖZLÜĞE KONU OLURSA…

yazar:

kategori:

Bankacı  Kadınlar kimdir? Bu soruya Ekşi sözlük yazarları öyle bir yanıt verdiler ki, okuyan bankacıların tepkilerini üzerinde topladılar. İşte o kıyamet koparan BANKACI KADINLAR yorumları:
 
Bikaç tiptir bunlar;

BİRİNCİ MODEL:  Yeni mezun olmuş, işe yeni başlamış ve bu nedenle az para alan ve aldığı parayı da tamamen giyime kuşama telefona takıya harcayan grup. Bu grup maaş yatar yatmaz kredi kartını öder geri kalan zamanda da kredili mevduat hesabından harcama yapar.  Sürekli bi sınıf atlama çabasındadır, cikışta mekanlara gitmeye, iyi restorantlarda yemeğe,  eğlenmeye çalışır. Bi gün gelir sistem işlemez hale gelince bireysel kredi kullanır, kredi kartını bunla kapatır. Bu sarmal zengin biriyle evlenene kadar sürer.
İKİNCİ MODEL: Uzun zaman önce bankacılık alemine girmiş kadınlar. Bunlar şimdikiler kadar nitelikli olmayan fakat devrenin güzel bi devre olmasından hareketle deveyi hamuduyla götürmüş, evi, arabası, kocası ve çocukları olan artık emekliliğini bekleyen kadınlardır.
Ailesi ve/veya kocası zengin olan, bu yüzden sürekli kokoş kokoş chanel çanta, gucci gözlük, beymen elbise, italyan ayakkabı dolaşan grup. bunlar genelde iyi okullardan mezun olmuş, hırslı tiplerdir. O toplantı senin bu toplantı benim gezerler, çalıştıkları birimler de bankanın en ciks birimleridir. (bkz: hazine, pazarlama, fi)
-Haspel kader bankaya girmiş memur tipli kadınlar:  Bunlar ptt memuru gibi gelir giderler. biraz sonra torbadan örgülerini çıkaracakmış ya da tırnaklarını törpüleyecekmiş gibi dururlar. Oysa çok çalışırlar, en operasyon birimler de bunlarınkilerdir.
-Kevaşeler: Bunlar da kendi içlerinde ikiye ayrılırlar. kaliteli kevaşeler, kalitesiz kevaşeler. kalitesizleri ulus pazarından alınmış açık-saçık bluzlar ve dandik terlikler ayakkabılarla dolaşırlar. Sigara içmekten sesleri kartlaşmıştır. Herkes de ne mal olduklarını bilir. Kaliteliler ise yine açık-saçık, dikkat çekici giyinirler ama giydikleri hep markadır, kalitedir, öyle herkesle de takılmazlar. Bunların isimleri müdürlerle, gmy’lerle anılır.
Bankacı (genç) kadınların büyük çoğunluğu, diğer mesleklerdeki ally mcbeal örnekleri gibi sürekli prenslerini bekleyerek vakit geçirirler. Ama yine çoğu aileleri ile birlikte yaşadığı için hayat kaygıları yoktur ve bu meşhur prensi bulmak için kıllarını kıpırdatmazlar; kırık yılın başı kendilerinin karşısına bir prens çıktığı zaman ise korkup, kaçarlar.
 KIZ KURULARI:Çoğu işten eve, evden arkadaşlarla gezmeye orada tekrar eve giden birer kız kurusu olarak hayatını devam ettirir, anne, babalarının yanında etliye sütlüye karışmadan kendilerince mutlu bir hayat yaşar. bu arada bol bol seyhat etmeyi çok severler. özellikle tatil turları ile yurtdışına kapağı atmak başta gelen zevkleridir.
Basenleri de bir zaman sonra kocaman olur bunların. Genellikle iri kalçalı hatunlardır bunlar. Sebep seneler boyunca aynı sandalyede yılmadan oturmaları sonucu kalça bölgelerinin genişleme ve yayılma şeklinde evrimleşmeye başlamasıdır. Bir de söz konusu hatun kişi yeme içme hadiselerine istidadı olan biriyse vay haline! Sonuç tam bir felaket olur.
Bunları kendisine söylediğinizde ise kafanıza çantayı geçirirler. 

Facebook