BANKACIYA İŞSİZLİK SİGORTASI

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe “yok artık”denilecek olaylar yaşanıyor. Yabancı sermayeli bir banka personeline işsiz kalma riski karşısında kendi ürünü İŞSİZLİK SİGORTASI’nı sattı.
Son bir ay içerisinde  çok sayıda bankacının gerek zoraki istifa yöntemi ile gerekse direkt çıkışı verilerek işten atılması, bankaların  bunu bile fırsata çevirmesine neden oldu.  yabancı sermayeli bir banka sigorta pazarlamacıları aracılığı ile kendi ürünü olan işsizlik sigortası poliçe satışını önerdi. 
İşsiz kalmaktan korkan yüzlerce personel  bu poliçeyi satın alırken, banka eleman çıkartırken bile para kazanma fırsatı yaratmış oldu.
Bankacılık dünyasının son dönemde ne kadar acımasız bir hal aldığını anlatan banka çalışanı F:C,”en iyi sigorta müşterisi yine biz olduk”dedi.
editor@paramedya.com adresine gelen posta Türkiye’de yaşanan sosyal bir faciayı gözler önüne seriyor. İşte o eposta:
Geçen yıl yüzlerce kişi tazminatsız kapının önüne koyan bankada çalışıyorum. Son dönemde en çok isgorta hedefi veriliyor. Neredeyse bankacılığı unuttuk. Sadece sigorta ister oldular. Geçen hafta bölge satış müdürü toplantı yaparak, bize personele de sigorta satmamızı önerdi. Bankanın personel çıkartacağını bu nedenle arkadaşlarına söyle işsizlik sigortası yapsınlar dedi. Hem arkadaşların kendisini güvence altına alır hemde sen sigorta satmış olursun diye öneride bulundular. Çok sayıda arkadaşıma yaptım ama artık vicdanen rahatsız olmaya başladım. İşin komik yanı kendime bile işsiz kalırım korkusu ile sigorta yaptım.”

Facebook