İMAMLARIN BANKA İSYANI!

yazar:

kategori:

Ünyeli din görevlilerinin bankalardan çektiği çile sona erdi.Ünyeli imamlar bankalardan kurtulmanın sevincini yaşıyor. İşte sevinç nedenleri:
Ünyeli din adamları bankalardan çektiğini hiç bir şeyden çekmedi. Ünye’deki camilerde cuma günü toplanan yardımlar imam ve görevliler tarafından Vakıflar Bankası’na yatırılıyordu. Ancak banka toplanan bu paralardan hesap işletim ücreti ve para yatırma ücreti alınca din adamları zan altında kalıyordu. Sonunda Müftülük bu işe çözüm bularak paranın elden getirilmesine karar verdi.
Bu din adamları tarafından o kadar memnuniyetle karşılandı ki, Ünye’de yayınlanan yerel bir gazeteye sevinçlerini yansıttılar.
İşte o haber:

Kısa bir süre önce alınan bir karar üzerine Cuma günleri toplanan yardımlar Cami temsil heyeti tarafından imzalanarak tutanak altına alınıp din görevlilerimiz tarafından da Ünye Vakıflar Bankasına yatırılıyordu. Merkez ve köylerden toplanan yardımı iki namaz arasında bankaya yatırmak üzere Vakıflar bankasına gelen din görevlilerimiz bankada saatlerce sıra beklemek zorunda kalıp göreve yetişmede sıkıntılar çekmeye başlamışlardı. Ayrıca toplanan yardımların yatırılırken banka tarafından kesintiye uğraması ise işin bir başka sıkıntılı yönü idi.
 
Nihayet bu sıkıntımızın farkına varan İl Müftülüğümüz gönderdiği yazıyla bundan sonra Cuma günleri toplanan yardımların eskisi gibi müftülüğümüzün görevli memuru tarafından teslim alınmasını istedi


Facebook