BİR BANKACI TATİLDE NE YAPAR?

yazar:

kategori:

Bir bankacı tarafından kaleme alınan BİR BANKACI TATİLDE NE YAPAR  hem gülümsetiyor hem düşündürüyor. Tüm bankacılar bu yazadı kendilerini buluyor:
9 ay önceden tatili ucuza getirmek için rezervasyonu yaptırır.Parasını öder tatile çıkacağı günü iple çeker .Ona göre izin planı yapar.
Tatil günü yaklaşır artık son haftayı çalışmaktadır.
Müdür sorar .
-Haftayamı izindesin ?
-evet müdürüm haftaya izindeyim
-Tüm haftamı izinlisin ?
-Evet müdürüm tüm hafta izindeyim
-O zaman telefonunu kapatma sakın arayanlar olur mutlaka telefona bak tamammı?
-Tamam müdürüm
Aaaa oda ne !!!
Yerine adam bulamadık izin planını ertele herkes bu ay izine çıkıyor denilir.Artık bir kaç gün kalmıştır.Tatil için para ödediğini söylersin ama dinleyen yoktur.
Neyse zor bela stresli bir aşamadan sonra izine çıkılır.Fakat izin planını erteleyenler ve tatil parasını yakanlarında sayısı az değil.
Hadio zaman izindeki hallere bir göz atalım.
Haftasonu otele yerleşirsin.oh be dersin her şeyi bir kenara atarsın.Ama kafan şubede kalır verilen hedefler aylık verilir izinde geçen süre hedefe dahildir.sanki izindede çalışmak zorundasın.
Pazartesi sabah olur daha yatağındasın dinleniyorsun gecenin yorgunluğunu atıyorsun.Fakat sabah 9.00 da ilk müşterin arar seni tele bakmak zorunda kalırsın .İzindeyim şubeye git dersin ama gitmez senin halletmeni bekler.Sen şubeyi ararsın durumu anlatırsın .İş halledilene kadar öğlen olur.Bu arada araya başka müşterilerde girer telefonda sitem ederler. şubede adam yok işimizi kim halledecek ? kimse bizimle ilgilenmiyor neden izine çıktınki der .Gün boyu mücadelen devam eder .Allah kahretsin dersin.Keşke çıkmasaydım tatile .Saat akşam 17.00 olur hadi güneşleneyim dersin o sırada şubeden biri arar .Şu evrak nerde bulamıyoruz haberin varmı ? şu müşterinin bir işlemi varmış sendeymiş ne aşamada ? bunlarada cevap verirsin .
Kumsala iner uzanırsın düşünürsün telimi kapatayım yeter artık dersin ve tel o an itibarı ile kapanır.
Bir gün sonra telin kapalıdır artık .Ama oda ne !!!
Şube den bir arakdaşın bizi arasın diye otel resepsiyonuna not bırakmıştır Mecburen telini açarsın ve ararsın birde fırça yersin neden cep telin kapalı sana nasıl ulaşacağız?Biz burda yoğunluktan ölüyoruz ortalık toz duman sen keyif yapıyorsun ohh ne güzel valla diye sitem işitirsin.Mesajlara baktığında Seni arayanların sayısı 20 yi geçmiştir.
İçini hüzün kaplar tatile çıktığına pişman olursun Keşke çıkmasaydım dersin cep telini yanından ayırma şansın yoktur.Havuza yada denize girip çıktığında hemen teline bakarsın arayan varmı diye ? 
Şubeden bir arkadaşın arar .Başlar dedikodu .Şu arkadaş izlemeye alındı falan şubeden şunun iş akdi feshedildi şu arkadaşın yeri değişti vs
Hepten huzursuz olursun .Acaba dönüşte beni ne bekliyor diye düşünmeye başlarsın
Neyse büyük mücadele ile bir güzel tatil yaparsın smile ifade simgesi
Tatil dönüşü ilk iş günü çok güzeldir.
Önce gelen mailleri okumak istersin ama bir anda önünde bir ton iş birikmiştir .Bunları 5 dk da halletmeye başlarsın .Bir anda tüm enerjin biter Bir bankacı 5 dk da neler yapar aklına gelir ve son hızla işlere asılırsın.Hedefler var tutmazsa izleme süreci var işte atılmak var mobbing var. Modern köle kimliğine bürünerek tatilde de çalışmanın verdiği huzurla işine başlarsın.

Facebook