YERLİ TURİSTE GÜN DOĞDU

yazar:

kategori:

Rusya’da dalga dalga yayılan kriz Türk turizmine büyük darbe vurdu. Rezervasyonlar iptal edilirken, turizmciler yerli turiste göz dikti.
Avrupa’da uzun bir süredir yaşanan durgunluk Türk turizmini olmusuz etkiliyordu. Ancak Avrupalı turistlerin yerini dolduran Ruslar son 5 yıldır Türk turizmi için adeta kurtarıcı rolünü üstlenmişlerdi. 
Son yaşanan petrol ve dolaysıyla ortaya çıkan Ruble krizi en çok turizmi olumsuz etkileyecek.  Rus turistlerin  en çok ziyaret ettiği bölge olan Antalya’daki tesislerde rezervasyon iptalleri başladı.  Türkiye’ye Rus turist gönderen dört büyük tur operatörü geçen son bir kaç yıldır yaptığı erken rezervasyon uygulamasını bu yıl yapmadı. 
ÇARE YERLİ TURİSTE
Antalya yöresi turizm şirketleri 2015 sezonunda kriz yaşamamak için şimdiden yerli turistlere yönelik kampanyalar hazırlamaya başladılar.10 yıl önce de yaşanan  kriz sonrası türk turizmini yine yerli turistlere yönelik kampanyalar can simidi olmuştu.
RUS İÇİN HAYAT PAHALLANDI
Ruslar geçmiş yıllarda Türkiye’de 10 günlük bir tatil için ortalama 2 bin dolar para harcıyorlardı. Geçen yıl 1 dolar 28 Ruble’den alınıyordu. Yani bir Rus turist 2 bin dolarlık tatil için yaklaşık 58 bin Ruble veriyordu. Şimdi ise Ruble’nin değer  kazanmasıyla birlikte bir Rus turist 10 günlük tatil için yine 2 bin dolar vermesi gerekiyor. Ancak bu defa 2 bin dolar için yaklaşık 150 bin Ruble ödemek zorunda.