FİNANSBANK’TA SATIŞ MANİPÜLASYONU

yazar:

kategori:

Bir Yunan gazetesinde çıkan haberden sonra Finansbank’ın satışı manipülasyona dönüştü. Bankadan net bir açıklama gelmemesi hisse senedinin bir haftada yüzde 40 yükselmesine neden oldu. 
Sıkıntıdaki NBG iştiraki Finansbank’ı satacak. Masumca çıkan bir haber borsada büyük bir manipülasyona neden oldu. Türkiye’nin en yüksek trajlı gazetelerin internet sitelerinde çıkan haberler hisse senedinin bir hafta gibi kısa sürede yüzde 40’dan daha fazla prim yapmasına neden oldu.
Son haberler ise  iyice kullanılmaya başlandı. Bankanın eski sahibi Hüsnü Özyeğin’e satılacağı yolunda. Bankacılık çevreleri bu haberi gerçekçi bulmuyor. Hüsnü Özyeğin’in Finansbank’ı 2.8 milyar dolara sattığını belirten eski bir bankacı, “Hüsnü bey bu para ile çeşitli yatırımlar yaptı. Ve 85 milyon dolara FİBA’yı aldı.Bu parayı Finansbank’a verecek bir adam olmadığı gibi finansal açıdan da mümkün değil. Hüsnü Bey’in bu konuda sesini çıkartmaması her halde reklamın kötüsü olmas felsefesinden kaynaklanıyor”diye konuştu.
YATIRIMCILAR DİKKAT
Finansbank ile ilgili çıkan haberler hisse senedinde büyük manipülasyona neden oldu. Yatırımcıların bu tür haberlerle hareket etmemesini öneren uzmanlar, Finansbank’ın  dar işlem hacimli olması nedeniyle kolay fiyat değişimine uğradığını belirterek şunları söylediler:
Finansbank’ın  piyasa değeri 13 milyarı geçti. Bu gerçekçi bir rakam değil. Yatırımcılar bu tür doğrulanmayan haberlerle alım yapmamalı. Ayrıca SPK’nın bu fiyat hareketini yakından incelemeye alması lazım”
Facebook