Qatar National Bank Finansbank’ın tek talibi

yazar:

kategori:

Dün resmi olarak satışa çıkarıldığı açıklanan Finansbank’ın ilk talibi Qatar National Bank, ilk teklifi veren oldu. Qatar National Bank analistleri inceleme yapmak üzere bugün İstanbul’a geliyor.
Finansbank’ın satışı ile ilgili  detaylar iyice belirginleşmeye başladı. Bankanın ilk ve neredeyse tek ciddi talibi olarak bilinen Qatar National Bank Finansbank’a talip olduğunu açıkladı. Qatar National Bank’ın açıklamasının hemen ardından bugün Katar’dan bir ekip İstanbul’a gelerek Finansbank’ta kurulan BİLGİ ODASI’nda banka ile ilgili incelemeler yapacak.
Satış ile ilgili PARAMEDYA.COM’a özel bir açıklama yapan Finansbank bir üst düzey yetkilisi bu konuda şunları söyledi:
“Bugün Qatar National Bank’dan bir ekip İstanbul’a gelerek inceleme yapacak. Şu ana kadar banka ile ilgilenen tek ciddi talip diyebiliriz.  Zaten banka ile ilgili uzun bir süredir ilgileniyorlardı ancak Yunanistan’daki sürecin bitmesini bekliyorlardı.”
NASIL BİR SÜREÇ İZLENECEK
Qatar National Bank’ın bu sabah Finansbank’a talip olduğunu resmen açıklamasından sonra sürecin oldukça hızlı ilerlemesi bekleniyor. Bugün İstanbul’a gelmesi beklenen Katarlı ekibin  haftasonu veya önümüzdeki hafta başında Finansbank’ta incelemeler yapacağı belirtiliyor. Zaten bilançosu uluslararası standartlarda olan bankanın Qatar National Bank tarafından uzun süredir incelendiği ve bu nedenle sürecin çok da uzun sürmesinin beklenmediği öne sürülüyor. 
GÖRÜŞMELER ATİNA’DA
Finansbank’ın çoğgunluk hisseleri için görüşmelerin Atina’da yapıldığı da belirtildi. Yine bir Finansbank yetkilisi, bu konuda İstanbul’da fazla bir bilginin bulunmadığı tüm görüşmelerin ve pazarlıkların Atina’da yapıldığını doğruladı.
DİĞER TALİPLER CİDDİ DEĞİL Mİ?
Bankanın satışa çıktığı haberinden sonra basına yansıyan çok sayıda talibin aslında Yunanlılar tarafından pek de ciddiye alınmadığı belirtiliyor. Özellikle bankanın eski sabihi Hüsnü Özyeğin ve bazı bankaların adı talipler listesinde geçmişti. Ancak banka yetkilileri, tek ciddi görüşmenin Qatar National Bank olduğunu doğruluyorlar.
Qatar National Bank kimdir?
Qatar National Bank diğer adıyla Katar Ulusal Bankası (Katar El- Watani) 1964 yılında Doha’da kurulmuş ve bugün Orta Doğu’nun en büyük bankası olarak biliniyor. Ali Ahmed Al-Kuwari’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı bankanın dünyanın çeşitli ülkelerinde faaliyeti bulunuyor.
Facebook