HAMİLE BANKACIYI KÖTÜ PERFORMANSTAN İŞTEN ATTILAR

yazar:

kategori:

Bankacılık sektöründe işten çıkartmaların artık çivisi çıktı. Bankalar hasta, raporlu ve süt izninde olan personelden sonra 4  aylık hamile kadını “düşük performanstan”işten çıkarttı.
Krizin K harfini bile duyan bankalar hemen personel çıkartıyor. Son 3 ayda sudan sebeplerle işten çıkartılan bankacılara hamile olanlar da eklendi. Yabancı sermayeli bir bankanın  şubesinde çalışan bankacı hamile olduğu anlaşılınca düşük performans gerekçesiyle iş akti fesh edildi. 
Yasaların hamile çalışanı korumasına rağmen bankalar, 4857 sayılı iş kanununun 17 ve 18.maddelerini gerekçe göstererek işten çıkartıyorlar. 
Genç bankacının hamile kalmasından 4 ay sonra banka iş aktini fesh etti. Bankaların son dönemde özellikle hamile ve süt izni kullanan kadın çalışanlarını hedef aldığı görülüyor.
BAKANLIK YİNE UYUYOR
Bankaların bu acımasızca personel kıyımına tüm şikayetlere rağmen Çalışma Bakanlığı sesiz kalıyor. Hukukçular hamile bir personelin işten çıkartılamıyacağını belirterek, “eğer personel hamileyse ondan zaten normal bir performans ve hedef bekleyemezsin. Burada ard niyet var ve mahkemeye giderek işe iade ve tazminat davası açılmal”dediler.
KONU İLE İLGİLİ BAŞKA HABER:
 

Resim iki kere tıklaBankacılık sektöründe çalışanlara yönelik soruları Avukat Gökçe Yabuloğlu yanıtladı. Tehdit içeren maillere dava açılır mı, raporlu veya izinli personel işten çıkartılabilinilir mi? İşe yarım saat önce başlatmak yasal mı?

Facebook