AVRUPA’YA VİZELER KALKIYOR

yazar:

kategori:

2016 yılında İngiltere hariç tüm Avrupa ülkelerine vizesiz seyehat başlıyor. 1 aylık ziyaret vizeden muaf olacak. İşte son dakika ayrıntıları:
Avrupa Birliği yetkilileri ile Türkiye arasında mülteci akışını durdurmak için çerçeve anlaşma sağlandığı ifade edildi. Buna göre AB Türkiye’ye 3 milyar dolar yardım ve vize serbestisi teklif etti.

Financial Times’ın AB kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Komisyonu ile sağlanan anlaşma Türkiye’nin yıllardır talep ettiği konularda bir yumuşamaya işaret ediyor. 
NASIL OLACAK?

Haberde anlaşmanın Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin onayını beklediği belirtilirken, bu ülkelerin belirtilen koşulların siyasi ve finansal maliyetinin farkında oldukları kaydediliyor.

Vizesiz Avrupa seyhati için 4 yıl önce devreye sokulan Rusya modelinin uygulanması bekleniyor. Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşma ile Türk vatandaşları Rusya’ya 1 ayı geçmeyen turistik ziyaretlerinde bulunabiliyor.  Aynı modelin İngiltere hariç tüm Avrupa ülkelerine uygulanması bekleniyor. AB ülkelerine 1 aylık vizesiz gidilebilecek. Vizesiz sehyatın şartları pazar günü Türkiye’ye gelecek olan Alman Başbakanı tarafından dile getirilecek.
Facebook