FİNANSBANK’IN SATIŞINDA SÜRE DARALIYOR

yazar:

kategori:

Yunanistan’da bankaların yeniden sermayelendirilmesine ilişkin yasa tasarısının önümüzdeki hafta onaylanması bekleniyor.  NBG için Finansbank’ın satışı ile ilgili süreç hızla daralıyor. Satış sürecinde son durum:
Yunanistan´da bankaların yeniden sermayelendirilmesine ilişkin yasa tasarısının gelecek haftanın sonuna doğru parlamentoda oylanması bekleniyor. Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında sonra yapılan açıklamaya göre 4 büyük bankanın yeniden sermayelendirilmesi için yasa tasarısı hazır ve gelecek hafta başında kamuoyunun değerlendirmesine sunulacak. Hükümet kaynakları, yeniden sermayelendirme takviminin hükümet için olağanüstü önemli olduğunu, hükümetin yeniden sermayelendirme sürecinin kısa zamanda, yıl sonundan önce tamamlanmasını istediğini ifade ediyor.
FİNANSBANK’DA SÜREÇ
Yunanistan’ın en büyük bankası ve Finansbank ‘ın sahibi National Bank of Greece (NBG) NBGr.AT , potansiyel sermaye açığının karşılanması konusunda umudunu Katarlılara bağlamış durumda. Sürecin hızla azalmasına rağmen Katarlılar’ın işi ağırdan alması Yunanlı bankanın yönetimini çileden çıkartıyor.  NBG bu sürecin hızlı ilerlemesini isterken Katarlılar’da beklenen pratiklik görünmüyor.
Yunanistan basınındaki iddialara göre, NBG’nin sermaye ihtiyacını bilen Katarlı alıcı stratejik oyun oynuyor. Acak bazı iddialara göre ise, NBG bir kaç yıl önce Belçikalı DEXİA’nın yaşadığı hayal kırıklığını yaşayabilir. 
Facebook