BANKACILARIN KADERİNİ BİLANÇO BELİRLEYECEK

yazar:

kategori:

Bankaların 9 aylık bilançoları bugün gelmeye başlayacak. Sektör çalışanların kaderini de belirleyecek  olan bilançolar karlılıkta düşüş görülmesi halinde küçülmenin de işareti olarak görülecek.
Bankacılık sektöründe nefesler tutuldu ve 9 aylık bilançolar beklenmeye başlandı. İlk banka bilançosu bu akşam gelecek. 9 kasıma kadar tüm bankalar bilançolarını açıklamış olacaklar. Bu bilançolar sektörün son üç aylık performansını da gözler önüne serecek.
Bilançolarda  düşük karın çıkması sektörde yeni bir küçülme dalgasının gelme olasılığını güçlendiriyor. Bu nedenle banka bazında bilançolar yatırımcılar kadar, sektör çalışanları tarafından da yakından izleniyor.
Garanti Yatırım, bankaların üçüncü çeyrekte toplamda 2.4 milyar lira net açıklamasını bekliyor.  bu rakam yıllık bazda yüzde 20, 9 aylık bazda ise  yüzde 23 gerilemeyi ifade ediyor. 
NEDEN DÜŞTÜ
Analistler bankacılık sektöründe genel olarak kar düşüşü bekliyor. Buna gerekçe olarak da kurlardaki hareket gösteriliyor.
Öte yandan Türkiye Bankalar Birligi verileri incelendiğinde sektörde karlılığın artması ile birlikte çalışan sayısında da ciddi bir artış görülüyor.  Bankaların 6 aylık bilançolarındaki daralma bazı bankaların ciddi personel azaltımlarına gitmelerine neden olmuştu.
Facebook