PERSONEL KATLİAMINA İNCELEME

yazar:

kategori:

Son üç ay içerisinde binlerce bankacının işten çıkartılmasına sonunda Çalışma Bakanlığı el attı. Bakanlık müfettişleri  en çok personel çıkartan 3 bankada inceleme başlattı.
Son aylarda bankacıların kanayan yarası olan işten çıkartılmalara sonunda Çalışma Bakanlığı el attı. Bakanlık müfettişleri 3 bankada inceleme yaparken, en çok personel çıkartan yerli sermayeli bankanın “küçülmeyi gerekçe”gösterdiği bildirildi.
Söz konusu bankanın bir süre önce bakanlığa bazı şubelerini kapatıp küçülmeye gideceği yolunda bilgi verdiği de belirtiliyor. Ancak bakanlık bir çok personelin İş Kanunu’nun 17 ve 18.maddesine göre çıkartılması üzerinde duruyor. Bu maddeye göre işveren düşük performanslı personeline önce ihtar vererek, savunmasını alıyor ve savunmasını yetersiz bulması halinde işten çıkartıyor.
BİR ANDA NEDEN BAŞARISIZ OLDU
Bakanlık müfettişlerinin en çok üzerinde durduğu konu ise, 10 yıl ve üzeri olan personellerin geçmişinin hep başarılı olmasına rağmen neden son aylarda başarısız olouğu. Zira, bu kadar çok personelin hepsinin düşük performans gerekçesi pek inandırıcı gelmiyor.
DAVALARDA İNCELENİYOR
Öte yandan 3 bankada inceleme yapan müfettişlerin önümüzdeki günlerde incelemelerini daha da genişletmesi bekleniyor. Yine ayrıca işe iade davalarındaki artışlarda incelemeler arasında yer alıyor.
Facebook