KARİKATÜR GERÇEK OLDU!

yazar:

kategori:

Bankacılık sektörü bunu da gördü. 2 hafta balayı izni kullanan bankacı, hedeflerini tutturamadığı için işten çıkartıldı. 
Bankacılık sektöründe hedef baskısı “yok artık“denilecek olayların meydana gelmesine neden oluyor. İstanbul’da 12 yıllık bankacı C.C 4857 sayılı iş kanununun 17 ve 18 maddelerine istinanen işten atıldı.  İşe iade davası açan genç bankacının gerekçesi ise tıpkı karikatürlerdeki türden. Genç bankacı bankasının hedeflerini balayı iznini iki hafta kullandığı gerekçesiyle tutturamadığını öne sürdü. 
Söz konusu yabancı sermayeli bankanın performansı puan sistemine göre belirlediğini ve personelin hedefinin izinde bile olsa devam ettirdiği biliniyor. 
Hukukcular, bu acımasız hedef ve puan sisteminin Avrupa’daki hiç bir ülkede uygulanmadığını ve uygulanamayacağını belirterek, “Ülkesinde Avrupa yasaları ile personeline insan muameseli yapan banka malesef ülkemizde köle muameseli yapıyor”dediler.
BASİSEN BU İŞİ ÇÖZDÜ
Öte yandan Banka-Finans Sigorta İşçileri Sendikası Basisen en son Yapı Kredi Bankası ile yaptığı Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde izinde hedeflerin devam etmesi konusunu masaya getirmiş ve bunun olmaması için sözleşmeye madde ekletmişti. Ancak bu karar diğer bankalar tarafından malesef emsal kabul edilmiyor. Kabul edilmesi için “TEŞMİL”in devreye girmesi gerekiyor.

Facebook